ZMAGOSLAVJE

Odbojkarji v velikem slogu do končne zmage v drugi svetovni ligi

Objavljeno 25. junij 2017 11.49 | Posodobljeno 25. junij 2017 11.55 | Piše: STA, Mo. S.

Za konec so premagali še Japonce.

GOLD COAST – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je na današnji finalni tekmi v avstralskem Gold Coastu premagala Japonsko s 3 : 0 (17, 24, 17). V tekmi za tretje mesto je Avstralija premagala Nizozemsko s 3 : 0 (27, 19, 26).

Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir v Avstraliji. Po zanesljivi polfinalni zmagi nad Nizozemci so na današnji finalni tekmi v dvorani Carrara Sports Complex na kolena položili še tekmece iz dežele vzhajajočega sonca in si priborili napredovanje v elitno svetovno ligo, čeprav je to zaradi predvidenih sprememb mednarodne krovne organizacije (FIVB) še pod vprašajem.

Izbranci srbskega strokovnjaka na slovenski klopi Slobodana Kovača so v Gold Coastu na igrišču pokazali dve izjemni predstavi in zasluženo osvojili prvo mesto. Na 11 tekmah na junijskih turnirjih v južnokorejskem Seulu, japonskem Takasakiju, egiptovskem Kairu in Gold Coastu so dosegli 10 zmag, edini poraz pa so doživeli v Takasakiju proti Japoncem s 3 : 2.

Deli s prijatelji