EVROPSKA LIGA

Odbojkarji premagali Romune

Objavljeno 01. avgust 2015 20.06 | Posodobljeno 01. avgust 2015 20.06 | Piše: STA, Mo. S.

Varovanci Andree Gianija so v Craiovi tudi drugo tekmo dobili s 3 : 0 (21, 15, 25).

CRAIOVA – Slovenska moška reprezentanca je v evropski ligi izpolnila osnovni cilj, z dvema prepričljivima zmagama v Romuniji se je še pred odločilnima dvobojema za prvo mesto v skupini B proti Grkom naslednji teden v Mariboru uvrstila na zaključni turnir na Poljsko. Varovanci Andree Gianija so v Craiovi tudi drugo tekmo dobili s 3 : 0 (21, 15, 25).

Očitno je bilo, da je bila poteza Gianija, ki je v boj poslal igralce s klopi (na klopi sta obsedela še Tine Urnaut in Alen Šket, ki sta ju zamenjala Jan Klobučar in Jan Pokeršnik) zadetek v polno. Zagotovo so ti imeli več želje po dokazovanju, kot bi imela prva bojna vrsta, na roko pa so jim šli tudi Romuni, ki v dveh tekmah niso pokazali prav ničesar, pa čeprav imajo v svojih vrstah dva igralca višja kot 210 centimetrov. Očitno je bilo, da so se že pred tekmami sprijaznili s porazom, konec koncev jim za uvrstitev na zaključni turnir tudi dve zmagi ne bi pomagali, zato njihov selektor niti ni uporabil najmočnejše postave, proste dneve je dobilo nekaj najizkušenejših igralcev.

Slovenija ima na lestvici zdaj tri točke prednosti pred Grki, s katerimi se bodo konec tedna v dvorani Tabor v Mariboru udarili za prvo mesto. Kljub zagotovljeni uvrstitvi na zaključni turnir motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj so jim lani v polfinalu (ni bilo zaključnega turnirja) prav Grki preprečili izpolnitev velike želje; igranja v svetovni ligi. Letos Grki sicer pogrešajo zvezdnika Mitra Đurića, a so tudi brez njega prepričljivi. Dosegli so sedem zaporednih zmag, šele v osmem obračunu jih je s 3 : 0 v Lamii premagala Belorusija.

Deli s prijatelji