SKUPINA B

Odbojkarji dobili tekmece za evropsko ligo

Objavljeno 30. januar 2015 17.55 | Posodobljeno 30. januar 2015 16.20 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenija bo igrala v skupini B s Turčijo, Hrvaško, Belorusijo, Romunijo in Grčijo.

LUXEMBOURG – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Luksemburgu dobila tekmece v evropski ligi. Slovenija bo igrala v skupini B skupaj s Turčijo, Hrvaško, Belorusijo, Romunijo in Grčijo.

V letošnji izvedbi evropske lige bo v moški konkurenci nastopilo 12 reprezentanc, ki bodo zaigrale v dveh skupinah. Žreb je v skupino A uvrstil Poljsko, Makedonijo, Estonijo, Avstrijo, Dansko in Izrael. Pri ženskah bo v evropski lige letos igralo le šest reprezentanc, Turčija, Poljska, Izrael, Grčija, Madžarska in Gruzija.

Slovenska moška reprezentanca pod vodstvom selektorja Luke Slabeta se bo najprej v gosteh pomerila z izbrano vrsto Turčije, tekmi pa bosta na sporedu 11. in 12. julija. Teden dni pozneje bodo slovenski odbojkarji gostili Hrvaško, v 3. krogu lige, ki bo 25. in 26. julija, pa jih čaka še gostovanje v Belorusiji. Romuni bodo gostitelji tekem 4. kroga 1. in 2. avgusta, v zadnjem krogu, 8. in 9. avgusta, pa bo Slovenija doma igrala proti Grčiji.

Na zaključni turnir najboljše četverice se bosta uvrstili prvo- in drugouvrščena ekipa iz obeh skupin, zmagovalec pa si bo priigral nastop v svetovni ligi. Slovenski odbojkarji so bili lani v evropski ligi uspešni, nato pa so morali v v polfinalu priznati premoč Grčiji in tako izgubili možnosti za nastop v svetovni ligi.

Deli s prijatelji