SREDOZEMSKE IGRE

Odbojkarici na mivki dvakrat zmagali v Mersinu

Objavljeno 27. junij 2013 00.25 | Posodobljeno 27. junij 2013 00.25 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno s Tunizijo 32 : 32, polfinale pa je zdaj zelo oddaljen.

Andreja Vodeb in Simona Fabjan.

MERSIN – Slovenska balinarka Tadeja Sodec je na letošnjih sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojila zlato medaljo v natančnem zbijanju. Slovenija je imela svojega predstavnika tudi v moškem finalu, v katerem je Davor Janžič zasedel nehvaležno četrto mesto. Sodčevi se je pred štirimi leti v Pescari za točko izmuznila uvrstitev v veliki finale štirih najboljših balinark na Sredozemlju, na letošnjih igrah pa je dobesedno pometla s tekmicami in v finalu dosegla 26 točk.

Odbojkarici na mivki dvakrat zmagali

Slovenski odbojkarici na mivki Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta sijajno začeli sredozemske igre v turškem Mersinu. Naša ženska naveza je najprej premagala špansko kombinacijo Cristina Hopf-Alejandra Simon z 2 : 0 (24, 15), nato pa še s srbsko Isidora Egić-Marija Milošević z 2 : 0 (12, 22).

Slovenska teniška igralka Manca Pislak je bila uspešna v prvem krogu teniškega turnirja posameznic. Pislakova je s 7 : 6 (3) in 6 : 3 premagala Tunizijko Nour Abbes. Tomislav Ternar pa je izgubil uvodni dvoboj posameznikov. Dvoboj je dobro začel, zmagal v prvem nizu s 7 : 6 (5), nato pa v nadaljevanju proti Turku Marselu Ilhanu naslednja dva niza izgubil s 6 : 1 in 6 : 3.

Rokometaši neodločeno s Tunizijo

Slovenska namiznoteniška igralka Jana Tomazini se je po današnji zmagi nad Italijanko Giorgio Piccolini s 4 : 0 prebila v drugi krog, v dvoboju za uvrstitev v četrtfinale pa je morala priznati premoč Grkinji Ekaterini Toliu z 0 : 4. 

Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno s Tunizijo 32 : 32 (17 : 17), po današnjem remiju pa si še ni priborila polfinalnega nastopa. Dokončna odločitev o tem bo padla po četrtkovih tekmah med Tunizijo in Egiptom ter Hrvaško in Grčijo. Slovenija je na štirih tekmah premagala Grčijo in Hrvaško, igrala neodločeno s Tunizijo in izgubila z Egiptom. Trenutno je v vodstvu s petimi točkami, Hrvaška in Egipt sta jih je zbrali po štiri, Tunizija tri, Grčija pa je brez točk. V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najučinkovitejši Simon Razgor s sedmimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval šest, Gašper Marguč pa pet zadetkov.

 

Deli s prijatelji