ŠEST TOČK

Ob slabšem strelskem večeru Dragića slavil Udrihov Memphis

Objavljeno 06. november 2014 09.13 | Posodobljeno 06. november 2014 09.13 | Piše: STA, A. L.

Gostje iz Memphisa so košarkarje iz Arizone ugnali s 102 : 91 za še peto zaporedno zmago.

Goran Dragić.

PHOENIX – Ljubitelji košarke so le dočakali slovenski derbi v ligi NBA, ko sta se pomerili ekipi Memphis Grizzlies in Phoenix Suns. Boljši so bili gostje iz Memphisa, ki so košarkarje iz Arizone ugnali s 102 : 91 za še peto zaporedno zmago. Beno Udrih je za zmago gostov prispeval šest točk, Goran Dragić pa je ob metu iz igre 3 : 9 ostal pri šestih točkah.

Zoran Dragić še ni dočakal svojega krstnega nastopa v severnoameriški košarkarski ligi in je po odločitvi trenerja Suns Jeffa Hornaceka ostal na klopi. Njegov brat Goran Dragić pod obročema ni bil najbolj učinkovit, ob zgrešenih šestih metih za dve točki, je zgrešil tudi oba meta z razdalje za tri točke, izgubil je tudi dve žogi, v statistiko pa je za člana prve peterke Phoenixa ob skromnih šestih točkah, prvi strelec Phoenixa je bil Eric Bledsoe s 23 točkami, vpisal še tri podaje, skok in ukradeno žogo.

Pri gostih je bil s 24 točkami in z 11 podajami najboljši Mike Conley, rezervist Udrih je ob metu iz igre 3 : 6, zgrešil dve trojki in izgubil dve žogi ter vpisal še tri podaje in dva skoka.

Memphis v letošnji sezoni še ne pozna poraza, s polnim izkupičkom petih zmag na petih tekmah pa s skupaj s tekmecem iz zahodne konference deli prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Phoenix, s tremi zmagami in z dvema porazoma, je na osmem mestu na lestvici Zahoda.

Deli s prijatelji