SREDOZEMSKE IGRE

Ob koncu še zlato za Dugonjića in srebro za Klinarjevo

Objavljeno 26. junij 2013 00.12 | Posodobljeno 26. junij 2013 00.14 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu sredozemskih iger v Mersinu premagala Hrvaško s 34 : 32.

Damir Dugonjič.

MERSIN – Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy, prva nosilka sredozemskih iger v Mersinu, je zmagovito začela turnir v Turčiji. V današnjem prvem posamičnem dvoboju je premagala Italijanko Claudio Gruber z 2 : 0 (3, 12), medtem ko je njena reprezentančna sotekmovalka Nika Koncut morala priznati premoč Turkinji Ozge Bayrak in izgubila z 0 : 2 (–5, –6).

Iztok Utroša je prvi dan turnirja iztržil polovičen izkupiček: proti Hrvatu Zvonimirju Đurkinjaku je klonil z 1 : 2 (18, –16, –15), Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa pa ugnal z 2 : 0 (11, 9).

Slovenska moška naveza Utroša-Horvat je premagala turško kombinacijo Emre Arslan-Huseyin Oruc z 2 : 1 (19, –17, 15).

Jadralske kolajne vse bolj oddaljene

Slovenske jadralke in jadralci po današnji sedmi in osmi regati niso naredili vidnega premika na lestvici na sredozemskih igrah v Mersinu. Veronika Macarol in Tina Mrak v razredu 470 delita četrto mesto z italijansko posadko Roberta Caputo-Giulia Paolillo.

Njuna reprezentančna kolegica Kim Pletikos je na desetem mestu v razredu laser radial.

Andraž Gulič in Mitja Nevečny delita šesto mesto v razredu 470, v laserju je Matej Valič na 13., Nik Pletikos pa na 16. mestu.

Tadeja Sodec in Davor Janžič napredovala

Slovenska balinarka Tadeja Sodec in balinar Davor Janžič sta se prebila v četrtfinale na sredozemskih igrah v turškem Mersinu. Oba bosta v sredo nastopila v izločilnih bojih v natančnem zbijanju, pred Nino Novak in Alešem Borčnikom pa so kvalifikacijski boji v hitrostnem zbijanju.

Ob koncu še zlato za Dugonjića in srebro za Klinarjevo

Slovenska plavalna odprava se od sredozemskih iger v Mersinu poslavlja s sedmimi medaljami. Danes je zlato medaljo na 50 prsno dodal Ravenčan Damir Dugonjić, Anja Klinar, ki se na Gorenjsko vrača s petimi medaljami, pa je zbirki dodala še srebro na 200 delfin.

Aktualni evropski prvak na 50 prsno, Damir Dugonjić, je po pričakovanjih postal tudi sredozemski prvak. V finalu v Mersinu je plavalec ravenskega Fužinarja z dosežkom 27,63 ugnal Italijana Andreo Toniatija (27,81) in Srba Čabo Siladjija (27,93), ki sta osvojila srebro in bron. Koprčan Matjaž Markič je osvojil osmo mesto.

Fajmutova in Tomazinijeva nemočni proti Kitajkama

Slovenska namiznoteniška igralka Jana Tomazini je po zanesljivi uvodni zmagi nad Libanonko Mayso Bsaibes s 4 : 0, nato izgubila proti 50. igralki na mednarodni lestvici ITTF. Proti Turkinji Hu Melek je klonila z 1 : 4, z identičnim izidom pa je Manca Fajmut izgubila proti Kitajki s francoskim potnim listom Xue Li.

Slovenskim rokometašem prestižen dvoboj s Hrvati

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu premagala Hrvaško s 34 : 32 (18 : 19).

V današnjem prestižnem sosedskem obračunu je bil v slovenski izbrani vrsti najučinkovitejši Simon Razgor, ki je dosegel sedem golov, Gašper Marguč in Jure Dolenec sta jih dosegla po šest, Borut Mačkovšek pa pet zadetkov.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so na dosedanjih treh tekmah premagali Grke in Hrvate ter izgubili z Egipčani, v sredo pa se bodo pomerili s Tunizijci.

Slovenske rokometašice remizirale s Hrvaticami

Slovenska ženska rokometna reprezentanca si je po uvodnih treh zmagah nad Tunizijo, Makedonijo in Španijo zagotovila polfinalni nastop, v današnji tekmi četrtega kroga pa je remizirala s Hrvaško z 31 : 31 (14 : 14).

Deli s prijatelji