ZMEDENI

Nova blamaža Olimpije z zmedenim vodstvom

Objavljeno 03. april 2014 10.26 | Posodobljeno 03. april 2014 10.26 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Union Olimpija

Košarkarji Union Olimpije vztrajno zapravljajo ugled kluba, navijači vse bolj besni.

Hopsi so v Stožicah dali lekcijo Nebojši Joksimoviću in drugim zmajem. Foto: Blaž Samec

Union Olimpija nadaljuje razprodajo že tako načetega ugleda. V nedeljo jih je sredi Zadra ugnal domači ligaš, ki se je s to zmago obdržal v regionalni ligi ABA. Če bi zmaji slavili, bi ohranili realne upe za nastop v evropskem pokalu v prihodnji sezoni. Ko se bes navijačev še ni dobro polegel, je že sledila nova porcija. Sredi Stožic so slavili še Hopsi s Polzele, 70:77 je bilo v 3. krogu lige Telemach za prvaka. »Je to prvoaprilska šala?« so se spraševali navijači Olimpije. Ni šlo za potegavščino, ampak za novo razočaranje Olimpije. Lekcijo jim je dal ligaš z Goranom Jagodnikom, ki bo 23. maja dopolnil 40 let. A je zmogel 18 točk in 11 skokov. Nazorno pa je Jagoda pokazal, kako se bori za barve kluba. Dan prej je ponočeval; do pol enih zjutraj je bil gost pogovorne oddaje v studiu Šport TV, a ga to ni oviralo, da ne bi botroval porazu zmajev.

Olimpija je igrala bledo in nezainteresirano. Alešu Pipanu se dogaja tisto, kar se je vsem trenerjem pred njimi. Po koncu evropskih tekmovanj in regionalne lige igralci ljubljanskega kluba izgubijo motiv za boj pod domačimi obroči. Celjskemu strategu na klopi Olimpije je jasno, da so zamočili, to tudi na glas prizna in s prstom pokaže na svoje košarkarje: »Moji igralci niso resno vzeli tekme. Niso se držali dogovorov. Na začetku smo mlahavo začeli in Polzela je začutila svojo priložnost ter jo tudi izkoristila. Celotno tekmo smo jih lovili, a do preobrata nismo mogli.«

Bi kdo odstopil?

Po debaklu je bil razočaran in besen, sledil je sestanek s košarkarji. Pa to še ni bilo dovolj. Glave so staknili še strokovni štab, zdravniška služba in direktor Matevž Zupančič. Na tapeti sta bila Dino Murić in Deividas Gailius. Prvi ima vnovič težave s kolenom, kar ni nepričakovano. Zavoljo ležernosti nekaterih njegovih soigralcev igra preprosto preveč, zato mu lani operirano koleno vnovič zateka. Kot pravi heroj stiska zobe in tvega svojo kariero. Pomagal je tudi proti Hopsom in dobil novo porcijo bolečin. Problematičen pa je Gailius, ki mu je očitno figo mar za slovensko prvenstvo. Na zadnjih dveh tekmah domače lige je dosegel eno točko in ujel šest žog. V taboru Olimpije so mu še včeraj odčitali kozjo molitvico ter ga pozvali, naj igra in pomaga ekipi. Njegovih izgovorov imajo zadosti, ni izključeno, da ga odpustijo, je slišati iz pisarne Union Olimpije.

Vse skupaj pa s strani spremljajo tudi nekdanji igralci. »Zakaj se nihče v tej situaciji ne spomni in iz čiste higiene in moralne dolžnosti ponudi odstop,« se sprašuje Mario Kraljević, ki je razočaran zaradi neuspeha v ligi ABA in klavrnega začetka v državnem prvenstvu. Upal je tudi, da bo v Ljubljani več posluha za Raša Nesterovića in njegov projekt. Kraljeviću se zdi skorajda izpod časti pomislek, da Rašo ne bi bil sposoben voditi kluba. »Pa je kdo kdaj vprašal, ali sta direktor in predsednik kluba sposobna za to, da vodita klub? V košarko sta prišla od nikoder … Pa se kdo zaveda, kdo in kaj je Nesterović?« opozori Kraljević, ki se ne upa niti pomisliti, kaj bi jim v njegovih časih naredil Zmago Sagadin, če bi si dovolili tako blamažo, kot si jo je tokrat Union Olimpija.

 

Deli s prijatelji