SLOVENSKI BISER

Norvežani navdušeni nad Planico

Objavljeno 23. oktober 2012 18.13 | Posodobljeno 23. oktober 2012 18.39 | Piše: B. F.

V Kranjski Gori so za potrebe norveških sponzorjev reprezentance rezervirali okoli 160 ležišč v času finala svetovnega pokala marca 2013.

Skandinavec je navdušen nad Planico.

PLANICA – Kar je za Brazilce nogomet in Litovce košarka, so za Norvežane smučarski skoki. Nič ni prepuščeno naključju. Tako se je te dni pri nas mudil vodja norveške skakalne reprezentance Arne Åbråten, ki je pregledal možnosti namestitve svoje ekipe ter delegacij sponzorjev in navijačev, preveril je možnosti najetja prostorov smučarskega muzeja v sklopu nordijskega centra blizu skakalnice za potrebe norveških sponzorjev in pogostitev v času zaključka svetovnega pokala konec marca 2013, še prej pa je obiskal Predazzo in Val di Fiemme v Italiji.

»Glede na ponujeno in tudi zaradi velikonočnih praznikov po koncu prireditve v Planici razmišljamo, da bi nekaj članov norveške reprezentance ostalo v Sloveniji še teden dni in si odpočilo od sezone, hkrati pa se bomo verjetno že kar v teh dneh dogovorili za možnosti uporabe novih skakalnih naprav, ki so prekrite s plastiko, v poletnih mesecih naslednje leto. Planica je za Norvežane neke vrste sveto mesto, naši uspehi v skakalnem športu so tesno povezani s to prekrasno dolino v Sloveniji in sodelovanje na več področjih bomo nadaljevali še v prihodnjih desetletjih, verjemite mi,« je dejal Åbråten, ki bo samo v Kranjski Gori za potrebe norveških sponzorjev reprezentance rezerviral okoli 160 ležišč v času finala svetovnega pokala marca 2013.

Deli s prijatelji