IGNORANTSKI

Niso mi pomagali niti z enim evrom

Objavljeno 19. april 2014 19.17 | Posodobljeno 19. april 2014 19.18 | Piše: Marko Uršič

Teniška igralka Tadeja Majerič naj bi v bodoče igrala za Bosno in Hercegovino.

Tadeji Majerič je dovolj ignorantskega odnosa Teniške zveze Slovenije. Foto: Deccan chronicle

V teniškem svetu res ne počivajo. Tadeja Majerič, s 134. mestom druga najboljša slovenska igralka na lestvici WTA, je nastopila na turnirju v malezijskem Kuala Lumpurju in v osmini finala izgubila s 4:6, 4:6 proti Turkinji Cagli Büyükakçay. »Težko je zdaj govoriti o tem, da nisem ravno zadovoljna z nastopom, ker sem vseeno v Kuala Lumpur pripotovala iz Kolumbije, kar je zelo daleč. Pred turnirjem sem bila zelo utrujena in sem bila zadovoljna, da sem v prvem krogu sploh zmagala. Turkinja je v drugem krogu odigrala dobro, borila sem se do konca, dala vse od sebe. Zagotovo bi bilo bolje, če bi zmagala, vendar sem bila zelo utrujena,« je teniški klepet začela 23-letna Mariborčanka.

Mediji v Bosni in Hercegovini, povzeli so jih slovenski, so se v zadnjih dneh razpisali, da želi Majeričeva v prihodnosti, tudi v pokalu federacij, nastopati za BiH. »Res je. Z mojim menedžerjem Narcisom Bećirevićem sva se pogovarjala o tem. Glede na to, da mi ni slovenska teniška zveza do zdaj nikoli pomagala niti me vse leto ne kontaktira, le takrat, kadar gre za pokal federacij, sem gotovo razmišljala o tej opciji. Ker se mi zdi, da me naša teniška zveza kot igralko ne ceni dovolj. Lahko potrdim, da je govor o tem.«

TZS ji niti ne čestita

Od zadnjega nastopa za nekdanjo reprezentanco do vihtenja loparja za novo državo morajo miniti tri leta, Tadeja Majerič ima ta pogoj izpolnjen. Štajerka je letos odpovedala udeležbo za Slovenijo v FedCupu v Budimpešti, ker je branila točke na turnirju v Dohi. »Veste, kako je to; če te kdo pokliče le enkrat na leto, potem ne vem, kakšen občutek dobiš. Ne zdi se mi fer, vseeno sem druga igralka Slovenije. Ne vem, kakšen odnos imajo do drugih, ampak pričakujem, da igralke, če te zanima, ne pokličeš le takrat, ko jo potrebuješ, ampak čez vse leto, da se pozanimaš, kako ji je. Ali kaj potrebuje, ali je vse v redu. Pokličejo me enkrat, dvakrat na leto glede FedCupa, to pa je tudi vse. Niti mi ne čestitajo ob dobrih rezultatih, ničesar,« je odločno povedala Tadeja.

Potem ko je odpovedala igranje v Budimpešti, je direktor TZS Gregor Krušič omenjal denarne zahteve. »Ne, to ne drži, ne drži to, kakšen odgovor so dali. Resnica je, da mi v moji karieri niso nikoli pomagali niti z enim evrom. Od njih nikoli nisem dobila nobene pomoči. Veste, tenis je zelo drag šport, odvisna sem od sebe in staršev, tako da brez tega ni lahko igrati tenisa. Teniška zveza Slovenije pa mi sploh ni nič pomagala.« Mariborčanka je še dodala, da se Teniška zveza Bosne in Hercegovine zdaj dogovarja z njenim menedžerjem in da bo stvar gotovo kmalu rešena. »Nič konkretnega pa še ne morem povedati,« je dodala. Drugi lopar, za zdaj še, Slovenije sicer v bližnji prihodnosti načrtuje igranje na dveh turnirjih na Kitajskem, potem v Rimu, nato je na vrsti že Roland Garros, kjer bo preboj na glavni turnir iskala v kvalifikacijah.

Deli s prijatelji