OP ZDA

Nišikori v polfinalu New Yorka ustavil Đokovića

Objavljeno 06. september 2014 23.39 | Posodobljeno 06. september 2014 23.39 | Piše: STA, Mo. S.

Pri skoraj 35 stopinjah Celzija je Nišikori po skoraj treh urah realiziral drugo zaključno žogico.

Kej Nišikori.

NEW YORK – Japonec Kej Nišikori je prvi finalist odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. V polfinalu je 24-letni Japonec v štirih nizih s 6 : 4, 1 : 6, 7 : 6 (7 : 4) in 6 : 3 ugnal prvega igralca s svetovne jakostne lestvice Srba Novak Đokovića in se kot prvi azijski tenisač v zgodovini prebil v finale turnirja velike četverice.

V ponedeljkovem finalu bo Nišikori, ki je Đokoviću preprečil peti zaporedni finale v New Yorku, igral z zmagovalcem drugega polfinala med petkratnim zmagovalcem OP ZDA in drugim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem ter 14. nosilcem Hrvatom Marinom Čilićem, že zdaj pa je jasno, da bo Nišikori na ponedeljkovi jakostni lestvici najmanj na osmem mestu.

Vesel uspeha kariere

Pri skoraj 35 stopinjah Celzija je Nišikori po skoraj treh urah realiziral drugo zaključno žogico in se razveselil največjega uspeha v karieri. »Čudovito je, ko premagaš številko 1 na svetu. Sam sem zelo vesel, upam, da je to tudi odlična novica za Japonsko. Danes sem se po drugem nizu zelo trudil, da ostanem zbran. Razmere so bili res zelo težke,« je po zmagi dejal Japonec.

Igralec iz dežele vzhajajočega sonca je dvoboj začel z odvzemom servisa, a je Đoković v prvem nizu izenačil na 2 : 2, po 39 minutah pa je niz vendarle dobil Japonec. Toda Srb se je zbral in po 30 minutah sta bila igralca spet tako rekoč na začetku. Vse je kazalo, da je Srb že v prednosti, saj se je Japoncu na trenutke poznala utrujenost, razlog pa sta bila bržkone dvoboja s Kanadčanom Milošem Raonićem in Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki sta trajala po pet nizov.

A Japonec se je pobral in tretji niz dobil po podaljšani igri. Srb je izgubil še servis v uvodu četrtega niza ter zapravil tri priložnosti za odvzem servisa, več pa Nišikori ni potreboval.

Williamsova lovi šesto zmago na svojem terenu

V ženskem finalu bosta v nedeljo igrali Američanka Serena Williams in Danka Caroline Wozniacki. Williamsova lovi že svojo šesto zmago v New Yorku, skupaj pa že 18. naslov na turnirju za grand slam, s čimer bi se na lestvici najuspešnejših vseh časov izenačila z Martino Navratilovo in Chris Evert.

Deli s prijatelji