ROKOMET

Nina Wörz: Seveda si želim tudi v finale

Objavljeno 06. april 2013 10.00 | Posodobljeno 06. april 2013 10.00 | Piše: Marko Uršič

Rokometašice Krima danes čaka uvodni polfinalni dvoboj lige prvakinj proti Larviku.

Nemka Nina Wörz pravi, da so nared za Norvežanke (foto: Tomi Lombar).

LARVIK – Fantje so se poslovili od rokometne Evrope, Krimova dekleta pa danes ob 15.15 na jugu Norveške čaka prvo dejanje polfinala letošnje lige prvakinj. Dvakratne klubske prvakinje stare celine v polfinalu niso igrale že sedem let, Larvikove Skandinavke, ligo prvakinj so osvojile pred dvema letoma, pa so za Toneta Tislja, trenerja ljubljanske ekipe, proti njegovim varovankam v vlogi favoritinj. Krimov vojskovodja ima, kot je že prav mučno v tej sezoni, težave s poškodbami igralk: Linnea Torstensson, zlomljena koščica na dlani, ne bo igrala, Marina Vergeljuk (koleno) in Andrea Penezić (gleženj) sta nično vadili, Susann Müller ima prav tako kolenske težave, Tiselj pa se bo o njihovem igranju odločil pred tekmo.

32-letna Nemka Nina Wörz je članica tujega kontingenta v Krimu, z germansko izbrano vrsto pa je leta 2007 na svetovnem prvenstvu osvojila bronasto odličje. Tudi ona poudarja, da je po – zaradi številnih zdravstvenih težav – zahtevnem začetku sezone veliko zadovoljstvo biti na tej stopnji tekmovanja najboljših evropskih ženskih klubov. »Zelo smo srečne, da smo v polfinalu, in skoraj za vsa dekleta je to prvič, da so med štirimi najboljšimi v Evropi. Za pripravo na tekmo smo imele tri tedne časa in pripravljene smo,« so bile njene uvodne besede. Tudi zaradi Krimovega proračuna približno poldrugega milijona evrov je res sila dobrodošlo, da so dosegle polfinalni cilj. »Seveda je po sedmih letih zelo pomembno biti tu, kjer smo. Seveda tudi upamo, da bomo naredile dober rezultat,« je dodala. Wörzeva pozna Larvikove rokometašice. »Njihova močna točka je obramba, imajo odlični vratarki, prehod v napad je zelo dober, zato so nevarne v nasprotnih napadih. Prav tako tudi menim, da če odigramo dobro obrambo, bi lahko imele nekaj težav v napadu in pri vračanju v obrambo, zato bi imele dobre možnosti, da jih premagamo. Seveda si želim priti tudi v finale,« je povedala rojena Bremenčanka, ki je v nemški reprezentanci debitirala že leta 1999.

Drugačna kultura

Pa je zadovoljna z letošnjo izkušnjo igranja v Ljubljani? »Da, zelo sem zadovoljna. Zato ker mi ni bilo lahko, ker je tu precej drugače od kulture, ki sem je navajena na Danskem in v Nemčiji. A srečna sem, da mi je to uspelo prebroditi in da sem dobila to izkušnjo. Tu je vse malce drugače. Zame predvsem v športni kulturi, ker na Danskem nismo toliko vadile, in tudi treningi so bili malce bolj drugačni kot tu. V Sloveniji je drugače tudi zaradi moči državnega prvenstva,« je še navrgla nekdanja rokometašica Oldenburga, Leipziga in danskega Randersa, ki je tudi potrdila, da v prihodnosti ostaja v Krimovem dresu. Druga Nemka Susann Müller namreč po sezoni zapušča Krimovo gnezdo in se vrača v rodno deželo.


Ljubljana ji je povšeči

Nina Wörz je v Krim prišla po nemških in danskih igralnih in življenjskih izkušnjah. O kulturni strani je še dodala: »V Ljubljani lahko seveda tudi vse najdeš, to ni težava. Mesto mi je zelo všeč, ljudje so zelo odprti in prijazni. Za njih ni pomembno, ali si iz druge države ali iz Slovenije.«

 

Deli s prijatelji