DIRKA PO FRANCIJI

Nibali spet v rumenem, Contador si je zlomil golenico

Objavljeno 14. julij 2014 22.13 | Posodobljeno 14. julij 2014 23.00 | Piše: STA, Mo. S.

Soliden je bil Simon Špilak (Katjuša), ki je zasedel 20. mesto.

Vincenzo Nibali.

MULHOUSE – Italijan Vincenzo Nibali je na najboljši mogoč način na svoj hrbet vrnil rumeno majico vodilnega na kolesarski dirki po Franciji. Dobil je namreč zahtevno deseto etapo, ki se je končala z vzponom na La Planche. Z zaostankom 15 sekund je drugo mesto zasedel Avstralec Richie Porte, 20 sekund pa je zaostal Španec Alejandro Valverde.

Nibali je po današnji etapi dokončno postal glavni favorit dirke. Ne samo zaradi dejstva, da ima v skupnem seštevku že dve minuti in 23 sekund prednosti po odstopu Chrisa Frooma, glavnega aduta ekipe Sky, ampak tudi zato, ker je danes po padcu odstopil Španec Alberto Contador.

Soliden je bil danes Simon Špilak (Katjuša), ki je zasedel 20. mesto, zaostal je minuto in 26 sekund.

Contador si je zlomil golenico

Pozneje so v zvezi s Contadorjem sporočili, da zdravniška poročila niso spodbudna, zvezdnik ekipe Tinkoff Saxo si je zlomil golenico, tako da bo moral na operacijo. »Poškodba ni težka, toda vseeno bo moral na operacijo,« je sporočil vodja njegove ekipe Bjarne Riis, ki je svojega kolesarja pohvalil za vztrajnost, saj je po padcu in zaostanku odpeljal še 20 kilometrov: »Hotel je nadaljevati, a uvidel, da ne bo šlo. Pred odstopom mi je dejal, da čuti močno bolečino in zatrdil, da ne more več voziti. To je za nas velika škoda. Do zdaj nam je teklo vse po načrtih, od današnje etape pa smo si veliko obetali.«

Deli s prijatelji