KONEC TEKME

Neroden padec: Goran Dragić si je poškodoval hrbet

Objavljeno 07. marec 2015 10.24 | Posodobljeno 07. marec 2015 13.44 | Piše: STA, K. K.

Slovenski organizator igre je v tretji četrtini nanizal 12 točk, tik pred koncem četrtine pa je pri polaganju nerodno padel na hrbet.

Fotografija je simbolična.

WASHINGTON – Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto gostovalo pri Washingtonu in izgubilo s 97 : 99. Ob odsotnosti Dwyana Wada in Luola Denga je bil prvi strelec Miamija Goran Dragić, ki je v 29 minutah dosegel 18 točk, sedem podaj in pet ujetih žog, a je moral zaradi poškodbe hrbta predčasno z igrišča.

Ni se vrnil ...

Washington je na začetku tretje četrtine vodil celo za 35 točk (83 : 48), a je nato Vročica na krilih Gorana zmanjšala zaostanek, vendar na koncu ostala prekratka za preobrat. Slovenski organizator igre je v nadaljevanju tretje četrtine nanizal 12 točk, tik pred koncem četrtine pa je pri polaganju za 71 : 88 nerodno padel na hrbet. Zanj je bilo s tem tekme predčasno konec, saj se ni več vrnil na igrišče. Miami je na koncu tekmo izgubil, potem ko je pet sekund pred zvokom sirene Henry Walker zgrešil trojko.

Miami je s porazom na lestvici vzhodne konference padel tik pod mesta, ki še vodijo v končnico. Tako kot osma Indiana ima 27 zmag in 34 porazov.

Uspešnejši brat Zoran

Goran s takšnim razpletom ni bil preveč zadovoljen: »Nismo najbolje začeli tekme. Edina pozitivna stvar na tej tekmi je bila, da smo se vrnili. Na žalost na koncu nismo uspeli narediti vseh potez, s katerimi bi tehtnico nagnili v našo korist.«

Uspešnejši večer je za Zoranom Dragićem, ki ga je Miami do konca sezone poslal v razvojno ligo k ekipi Sioux Falls Skyforce. Dragić je na prvi tekmi v ligi NBDL proti moštvu Grand Rapids Drive pri zmagi s 117 : 108 v 33 minutah prispeval 22 točk, štiri skoke in pet podaj, v statistiki pa je vknjižil tudi šest izgubljenih žog. Bil je drugi strelec svoje ekipe, eno točko več je dal Scotty Hopson.

Igrala je tudi ekipa Memphis Grizzlies Bena Udriha in s 97 : 90 premagala Los Angeles Lakers. Udrih je igral devet minut, a se ni vpisal v statistiko, zgrešil je dva meta na koš. S 24 točkami je bil najboljši strelec med Grizliji Zach Randolph, Katalonec Marc Gasol pa je dosegel 18 točk.

Deli s prijatelji