AFERA

Nemir v osjem gnezdu

Objavljeno 22. december 2012 13.48 | Posodobljeno 22. december 2012 13.48 | Piše: Marko Uršič

Državnega rokometnega prvaka pretresa afera suspenza Marka Bezjaka.

Ose znajo pičiti, a so lahko tudi samouničevalne. V domovanju državnih rokometnih prvakov, Gorenju iz Velenja, je zdaj pravo nemirno osje gnezdo. Ose priljubljeno imenujejo igralce iz Šaleške doline, a zdaj bo težko zadržati roj nezadovoljstva ob primeru kaznovanega kapetana moštva Marka Bezjaka.

Če te kdo ne plačuje za tvoje delo, je kar normalna logična posledica, da človek izgubi živce. Bezjak jih je na tekmi proti Celju Pivovarni Laško; že tako v afektu zaradi izključitve je odrinil delegata tekme, predsedniku kluba Urošu Maroltu pa ob jezični juhi odvrnil, naj naprej poravna dolgove do rokometašev. Ormožanu naj bi dolgovali 50.000 evrov, klubsko vodstvo to zanika in navrže, da je denarja, ki ga dolgujejo, manj. Predvsem naj bi jih finančno obremenjevala preteklost. Bezjak se je včeraj tako ali tako zglasil na reprezentančnem zboru v Zrečah, saj slovensko reprezentanco januarja čaka svetovno prvenstvo v Španiji. Klubski suspenz je tako trenutno atmosferski pojem, a jezen igralec ostaja jezen igralec. Podpirajo ga, to so dokazali s priložnostno majico, tudi soigralci.

Edini komentar

Včeraj nam je uspelo priklicati trenerja Gorenja Branka Tamšeta, ki mu v klubskem premoru zagotovo ni vseeno, kaj se, po vzdušju, dogaja v njegovem moštvu. »Vse, kar je, je v pristojnosti direktorja in predsednika. Če pa je kar koli o rokometu, pa se lahko pogovarjava,« je bil kratek. Za pojasnilo smo prosili tudi klubskega direktorja Tomaža Juršiča, a je bil skop: »Marko Bezjak je zaradi incidenta na tekmi s Celjem začasno odmaknjen iz ekipe,« je povedal. Ali zaradi tega, ker je odrinil delegata, ali zaradi besed klubskemu predsedniku, smo vprašali. »Le to bom komentiral, kar sem dejal. To je edini komentar,« je bil tudi on kratek in tudi ni želel posredovati številke prenosnega telefona predsednika Marolta.

Deli s prijatelji