KOŠARKA

Nekdanji reprezentant okrepil vrste Uniona Olimpije

Objavljeno 19. september 2013 15.29 | Posodobljeno 19. september 2013 15.29 | Piše: T. L.

Dragiša Drobnjak se po sedmih sezonah vrača v Union Olimpijo.

Drobnjak je v dresu Uniona Olimpije že igral.

LJUBLJANA – Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Dragiša Drobnjak (200 cm, 1977) se po sedmih sezonah vrača v Union Olimpijo. Izkušeni krilni center je z zmaji danes podpisal enoletno pogodbo, so sporočili iz KK Union Olimpija.

Drobnjak je v lanski sezoni nastopal v Belgiji, kjer je igral za Oostende. V povprečju je dosegal 9 točk in štiri skoke v evropskem pokalu in belgijskem prvenstvu. Njegovo moštvo se je veselilo naslova državnega in pokalnega prvaka, uvrstilo pa se je tudi v kvalifikacije za evroligo.

Dragiša Drobnjak je v preteklosti že sodeloval s trenerjem Alešem Pipanom in dobro pozna njegov sistem. Sestava ekipe Uniona Olimpije za sezono 2013/2014 je s tem podpisom pogodbe zaključena, so sporočili iz ljubljanske ekipe.

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije, je ob tem dejal: »Vesel sem, da se nam je pridružil Drobnjak, ki bo v veliko pomoč naši mladi ekipi s svojimi bogatimi izkušnjami. Drobnjak je pozitivna osebnost, ki z nami trenira že dober mesec dni. V tem času se je dobro vklopil v ekipo in postal pravi vodja v garderobi. Predvsem nam bo v pomoč pri obrambnih nalogah in skoku. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami bo vnesel v naše moštvo tudi potrebno mirnost.«

Dragiša Drobnjak pa je povedal: »Vračam se v Union Olimpijo, kjer sem že igral dve sezoni in se odlično počutil. Osebni cilj v letošnji sezoni je, da skupaj z ekipo vrnemo naslov državnega prvaka v Ljubljano. Verjamem, da smo lahko uspešni.«

Deli s prijatelji