SVETOVNO PRVENSTVO

Ne gre za teorijo zarote, Dragić je povsem izžet

Objavljeno 27. marec 2014 14.47 | Posodobljeno 27. marec 2014 14.48 | Piše: Drago Perko

V košarkarski javnosti odmeva vest, da bo prvi mož reprezentance izpustil svetovno prvenstvo.

Goran Dragić (Phoenix Suns).

»Z Rašem Nesterovićem sva bila pri Goranu, iskreno in odkrito smo se pogovorili. Povsem jasno nama je bilo, da je Goran v tem hipu povsem izžet in utrujen,« pravi Matej Avanzo, na Košarkarski zvezi Slovenije odgovoren za športni del in marketing. »Včasih je tekem preprosto preveč. Moram sesti z vodstvom reprezentance in se odločiti, ali bom igral ali ne. Bolj se nagibam k temu, da ne bi igral,« priznava Goran Dragić, za katerim je 68 tekem sezone, pred začetkom lige NBA je nastopal na evropskem prvenstvu. Pa še to: v dresu Phoenixa je na zadnjih 68 tekmah v povprečju igral več kot 34 minut. Da njegovo telo potrebuje počitek, so krive tudi pogoste poškodbe. V tej sezoni je imel že sedemkrat zvit gleženj, vse skupaj pa botruje ideji, da septembra ne nastopi na svetovnem prvenstvu v Španiji.


Na voljo non-stop od leta 2004

Goran Dragić je od leta 2004 do lani reprezentancam Slovenije (od kadetske do članske) namenil devet poletij. Aktiven ni bil samo leta 2012, ko za reprezentanco Slovenije ni bilo tekmovanja.

 

Avanzo je še povedal, da bodo počakali, da se sezona konča. Dragić in soigralci se v tem hipu z Memphisom (njegov član je tudi Beno Udrih) in Dallasom bori za 7. in 8. mesto na zahodu lige NBA. »Prav dejstvo, ali bo Goran v končnici ali ne, bo po mojem mnenju ključno vplivalo na to, ali bo igral ali ne,« meni Avanzo. Če bo za Dragića sredi aprila konec sezone, mu bo po enem mesecu že dolgčas. Če pa se prebije v končnico, se bo zanj sezona zavlekla tja v maj. »Goranu od srca želim, da se prebije v končnico,« še hitro pristavi Avanzo.

Goran razume Gorana

Poklicali smo tudi Gorana Jagodnika, ki zadnja leta pozorno spremlja razvoj Dragića. »Pa saj je bilo pričakovati, da ga letos ne bo. To tekmovanje nima tekmovalnega naboja. Bolje, da si odpočije in pomaga reprezentanci na evropskem prvenstvu v Ukrajini, da se prebije do medalje in nastopa na olimpijskih igrah. Kolajna na svetovnem prvenstvu pa ni realnost,« pravi Jagodnik, ki je zadnjič za Slovenijo igral na evropskem prvenstvu v Litvi (2011), danes pa je član Hopsov s Polzele.

Dragiću – letos ga čaka v Sloveniji še velika zabava zaradi lanske poroke in rojstva sina – ni vseeno, kaj si bodo slovenski ljubitelji košarke mislili ob morebitni odločitvi, da izpusti svetovno prvenstvo. Ljudje okoli Dragića pa nas še opozorijo, da lahko kar pozabimo na teorije zarote, češ da Goran ne želi igrati pod taktirko Jureta Zdovca, ker imata še neporavnane račune iz Poljske leta 2009: »To so zgodbice, ki nikomur ne koristijo, predvsem pa ne držijo. Pa počakajte še kakšen mesec ali dva, da si Goran odpočije.«

Deli s prijatelji