DRUGA TEKMA

Naši rokometaši danes proti Belorusom

Objavljeno 17. januar 2015 14.25 | Posodobljeno 17. januar 2015 14.25 | Piše: STA, P. Pa.

Včeraj so odločno premagali Čilence.

DOHA – Slovensko moško rokometno reprezentanco po petkovi zmagi nad Čilom danes čaka druga tekma na svetovnem prvenstvu v Katarju. V osrednji dvorani Lusail v predmestju Dohe se bo pomerila z veliko kakovostnejšo belorusko izbrano vrsto, tekma pa se bo začela ob 15. uri.

Slovenija se je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Španiji prav tako v skupinskem delu pomerila z Belorusijo in jo po izjemno izenačenem dvoboju premagala s 27 : 26. V nadaljevanju sklepnega turnirja se je nato Slovenija prebila do polfinala in na koncu osvojila končno četrto mesto, medtem ko je Belorusija nastope končala v osmini finala.

Proti našim tudi Rutenka

Leta 2013 sta današnja tekmeca odigrala zadnjo medsebojno tekmo, ki se je razpletla po okusu Belorusije, ki je v ljubljanskih Stožicah osvojila točko in ta je zadostovala za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014.

Igra beloruske izbrane vrste sloni na Sergeju Rutenki, nekdanjem slovenskem reprezentantu in članu Celja Pivovarne Laško. Ob zdajšnjem zvezdniku Barcelone, ki je na petkovi tekmi proti Španiji zaradi grobega prekrška v 19. minuti prejel rdeči karton, so še nekateri kakovostni rokometaši ambicioznega beloruskega moštva Meškov Brest.
 

Deli s prijatelji