EP

Naše mlade košarkarice premagale hrvaške

Objavljeno 05. avgust 2015 23.34 | Posodobljeno 05. avgust 2015 23.34 | Piše: STA, Mo. S.

V izločilnih bojih se bo slovenska vrsta pomerila z Rusijo.

CELJE – Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu za dekleta do 18 let, ki te dni poteka v Celju, se v četrtfinale podaja z dobro popotnico. Na zadnji tekmi drugega dela so izbranke glavnega trenerja Damirja Grgića s 87 : 73 premagale Hrvaško.

Mesto med najboljšo osmerico v Evropi so si slovenska dekleta zagotovila že s torkovo zmago nad Nizozemsko, proti južnim sosedam pa so le še potrdile drugo mesto v skupini F. V izločilnih bojih se bo slovenska vrsta pomerila z Rusijo. Tekma bo na sporedu ta petek, ob 18.30, v dvorani Zlatorog.

Slovenska dekleta so proti Hrvaški vodila tako rekoč vse srečanje, odločilen korak do končnega uspeha pa jim je uspelo napraviti šele v zaključku tretje četrtine. Poprej so se jim Hrvatice, ki so v prvem polčasu iz igre zadevale kar s 64-odstotno natančnostjo (5 : 7 za tri), silovito upirale. Na začetku 28. minute so se približale na 57 : 61, nakar so Slovenke odgovorile z delnim nizom 13 : 2 (74 : 59). Tekmo so nato mirno pripeljale do konca.

Slovenijo je do zmage v drugem polčasu popeljala natančnost pri metih z razdalje. Petim trojkam po 20 minutah so jih slovenska dekleta do konca dodala še 10. Znova so prikazala borbenost in v napadu pobrala kar 16 odbitih žog, o kolektivnosti v napadu pa vse pove 19 podaj – sedem izmed njih je podelila Maja Jakobčič. Z 21 točkami, izmed katerih jih je 11 dosegla že v prvi četrtini, je sicer v slovenski vrsti tokrat izstopala Larisa Ocvirk. S 15 točkami ji je sledila Annamaria Prezelj, 12 pa jih je dodala kapetanka Alma Potočnik.

Deli s prijatelji