ROKOMET

Napeto do zadnje minute, slavili so Slovenci

Objavljeno 21. januar 2015 17.04 | Posodobljeno 21. januar 2015 17.48 | Piše: T. L.
Ključne besede: rokomet Katar

Po prvem polčasu je Slovenija vodila za gol prednosti, izid je bil 19 : 18, tekmo pa so zaključili z rezultatom 35 : 32.

DOHA – Slovenski rokometaši so v 4. krogu svetovnega prvenstva v Katarju zmagali proti Braziliji. Slovenska ekipa je ob polčasu vodila za gol prednosti, in sicer z delnim izidom 19 : 18.

V prvem polčasu je bil najbolj razigran Dragan Gajić, ki je dobro igral tudi v nadaljevanju.

V drugem polčasu se je borba nadaljevala, Brazilci so dihali za ovratnik Slovencem, ki niso uspeli pobegniti za več kot štiri gole razlike. To je Slovencem uspelo enkrat v prvem polčasu in nato v 42. minuti srečanje, ko je bil rezultat 28 : 24. Kljub nekaj dobrim obrambam vratarja Gorazda Škofa, pa so Brazilci okoli 50. minute Slovence spet ulovili in izenačili izid.

Tekma se je odločala do zadnje sekunde. Štiri minute pred koncem tekme je imela Slovenija priložnost, da prednost poveča na tri gole prednosti, vendar je Gajić zapravil 7-metrovko. Na srečo niso zadeli niti Brazilci, vratar Primož Prošt pa se je v zadnjih trenutkih tekme izkazal z odličnima obrambama.

Gajić je po minuti odmora prednost Slovenije povečal na končnih 35 : 32 in Sloveniji je uspelo zabeležiti novo zmago.

Odprte so vse možnosti

Po današnji zmagi so odprte vse opcije glede uvrstitve v skupini A, Sloveniji je dosegljivo prvo, drugo in tretje mesto, odvisno od današnjega dvoboja med Katarjem in Španijo ter nato še petkovega med Slovenijo in Španijo, poroča STA. V osmini finala jo čaka ena od izbranih vrst iz skupine B, največ možnosti za preboj v izločilne boje pa imajo Hrvaška, Makedonija, Avstrija, BiH in Tunizija.


Belorusom prva zmaga

Beloruska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Dohi prišla do prve zmage v skupini A, kjer igra tudi Slovenija. Belorusi so premagali Čile s 34 : 23 (14 : 11).

Ob 17. uri je na sporedu še zadnja tekma v tej skupini, ko se bosta pomerili še neporaženi ekipi Katarja in Španije. (STA)

 

Deli s prijatelji