VELIK PODVIG

Namiznoteniški igralci z zmago v Belgiji v elitni skupini EP!

Objavljeno 07. marec 2017 21.44 | Posodobljeno 07. marec 2017 21.44 | Piše: STA, S. U.

Zbrala je točko več kot prvi favoriti Poljaki, ki bodo morali v dodatne kvalifikacije.

Bojan Tokić.

GENT – Slovenski moški namiznoteniški reprezentanci je uspel podvig, saj bo na septembrskem evropskem prvenstvu igrala v elitni skupini. V odločilni tekmi kvalifikacij je v Gentu s 3 : 0 premagala Belgijo, se ji oddolžila za poraz na prvi tekmi v Novi Gorici in si zagotovila prvo mesto v kvalifikacijski skupini H.

Slovenk ne bo v dodatnih kvalifikacijah za EP

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo na jesenskem evropskem prvenstvu v Luksemburgu spet igrala v drugem kakovostnem razredu. Pred zadnjim krogom je imela priložnost, da se uvrsti v dodatne kvalifikacije za nastop v elitni skupini, a je ni izkoristila. V Dravogradu je še drugič izgubila proti Angliji, tudi tokrat z 3 : 2.

Zbrala je točko več kot prvi favoriti Poljaki, ki bodo morali v dodatne kvalifikacije. Bojan Tokić, Darko Jorgić in Deni Kožul proti Belgijcem, ki igrajo s tremi levičarji, niso izgubili niti niza.

»Bili smo izredno motivirani, a tudi živčni, vsaj zame to velja. Ne morem reči, da je bila ta tekma ena najpomembnejših v moji karieri, vendar sem jo želel dobiti, predvsem zaradi svojih dveh mlajših kolegov, ki bi člansko kariero začela z velikim in nepričakovanim uspehom. Zdaj se bosta lahko pokazala širši evropski javnosti, igrala bosta proti najboljšim evropskim igralcem, igrala bosta v veliki dvorani in ne v kakšnem šotoru pred tremi gledalci. Na prvenstvih je zanimiva le elitna skupina, tekme drugega in tretjega kakovostnega razreda ne spremlja nihče. Jorgić in Kožul sta si to tudi zaslužila, predvsem Darko je v teh kvalifikacijah igral bolje od mene,« je dejal Tokić.

 

Deli s prijatelji