NOVI PREDSEDNIK

Najprej sanacija, nato evroliga

Objavljeno 05. julij 2017 11.48 | Posodobljeno 05. julij 2017 11.48 | Piše: Drago Perko

Po številnih pogajanjih so košarkarji Olimpije po sedmih letih dobili novega predsednika Tomaža Berločnika, ki daje prednost razvoju slovenskih igralcev.

Jože Mermal je pozdravil imenovanje Tomaža Berločnika za šefa ljubljanskih košarkarjev. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Četrti julij bo šel v anale košarkarjev Olimpije. Staro se je prelomilo z novim. Zmaji imajo novega predsednika, šefa Petrola Tomaža Berločnika, ki je nasledil Janija Möderndorferja. »Klub kot tak nikoli ne bi preživel brez sponzorjev, zato hvala vsem – donatorjem, prostovoljcem in zaposlenim,« je zaklical Möderndorfer in klub s slabim milijonom evrov dolga (leta 2010 ga je bilo 5,5 milijona) predal v roke Berločniku, ki mu je uspelo dovolj uspešno animirati preostale dozdajšnje sopotnike kluba.

O tem, ali bo Matevž Zupančič še naprej direktor Union Olimpije, bo odločal upravni odbor kluba.

Ti bodo še naprej finančno podpirali državne prvake. Priznal je, da so se pogajanja zavlekla, a je zbral okoli sebe cvetober ljubljanskih podjetij. »V čast mi je, da sem postal vodja enega od največjih slovenskih športnih kolektivov. To je hkrati tudi odgovornost. Primarni cilj je sanacija dolga, potem bodo zrasli tudi športni apetiti,« je bil jasen Berločnik, ki bo imel ob sebi super močan upravni odbor. Predsedoval mu bo Jože Mermal, podpredsednik bo Igor Mervič, pomagali pa bodo še Tjaša Ficko, Andrej Slapar, Rudolf Skobe, Dušan Zorko, Janez Drvarič in Matevž Zupančič. V nadaljevanju skupščine so soglasno sprejeli finančno poročilo, opravili so tudi spremembo statuta, v katerem je svojo vlogo izgubil svet sponzorjev. »Jedro ekipe mora biti slovensko!« je še poudaril novi šef zmajev, ki je dobil štiriletni mandat.

Deli s prijatelji