VISOKI CILJI

Najhujše že za Krimom?

Objavljeno 19. julij 2014 15.28 | Posodobljeno 19. julij 2014 15.30 | Piše: Marko Uršič

Rokometni Krim prenovljen vodstveno, sestavlja se igralski mozaik.

Utrinek s srečanja.

Visokoleteči rokometni Krim je lansko sezono pristal na tleh, zmanjkalo je denarnega goriva, v mučnih mesecih pa se je sestavljal vodstveni in igralski mozaik. Rokometašice kapljajo v galjeviško zasedbo, novi predsednik je Goran Bojović, proračun, lani napihnjen na približno 1,7 milijona evrov, se bo zmanjšal za več kot polovico, šoldi bodo šli tudi za odplačilo starih dolgov. Toneta Tislja bo na komandnem mostu stroke zamenjala Marta Bon, ki je že vešča reševanja nasedle rokometne barke na Galjevici.

»Zadovoljni smo, da se zadeve urejajo, da imamo sestavljeno okostje za naslednjo sezono. Francozinja Amélie Goudjo in Rusinja Marina Lambevska sta najbolj izkušeni med novimi igralkami, tu je ostala tudi vratarka Jelena Grubišić, pa Tamara Mavsar. Menim, da je to spodobna ekipa za nastopanje v ligi prvakov,« pravi Bonova. Ta je potrdila tudi več kot polovično znižanje klubskega proračuna in del denarja za poplačilo starih denarnih grehov. »Kakor se je poslovalo v preteklosti, se je treba zdaj prilagoditi razmeram, kot so v gospodarstvu. Treba bo delovati s tako zmanjšanim proračunom.«

Glavni pokrovitelj Mercator ima s klubom pogodbo za sponzoriranje še za eno sezono. A poprodajni Mercator se je pred kratkim umaknil kot sponzor Smučarske zveze Slovenije, se Marta Bon morda boji, da bi odstopil tudi kot mecen galjeviških rokometašic? »Upam, da bo Mercator kot naš dolgoletni zvesti pokrovitelj ponovno potrdil športni pomen Krima, po drugi strani pa je to tudi podjetje, ki je razširjeno tudi na tleh nekdanje Jugoslavije. Upam, da bo tudi novo vodstvo prepoznalo pomen vsega in da se bo Krimova zgodba nadaljevala,« je nove smernice potrdila nova stara Krimova trenerka.

Ljubljanski ženski kolektiv gre torej v novo sezono brez tujske legije, ob že omenjenih bodo žogo rokometno krotile tudi denimo Sergeja Stefanišin, Maja Zrnec, Jekaterina Čečkova, Alja Koren, Maja Luković, Mirjeta Bajramoska. Bo rokometna barka Krim naposled le ušla čerem in zaplula v mirnejše vode? M

Rokometno pivo in cvetje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v minuli sezoni po štirih letih znova osvojili naslov državnih prvakov, ekipo za novo sezono pa so predstavili kar na jubilejnem 50. festivalu Pivo in cvetje v Laškem. V primerjavi z minulo sezono je v ekipi, ki je osvojila državno in pokalno lovoriko, kar osem novincev. To so Urh Kastelic, Šime Ivić, Gal Marguč, Jaka Malus, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Živan Pešić in Michal Kasal, ekipo pa so zapustili Borut Mačkovšek, Uroš Bundalo, Sebastian Skube, Gašper Marguč, Žiga Mlakar, Mate Lekai in Nemanja Zelenović. »To, kar smo si priborili v prejšnji sezoni, bomo branili z vsemi štirimi. Naša edina in pravilna pot je trening, trening in še enkrat trening. Verjamem, da bodo poskušali fantje proti vsem ekipam v ligi prvakov in velikim igralskim imenom pokazati, kdo so, kaj so in zakaj igrajo v Celju,« je na predstavitvi 18-kratnih slovenskih prvakov povedal trener Branko Tamše.

Deli s prijatelji