SPODBUDA

Najbogatejša Avstralka plavanju na pomoč

Objavljeno 23. november 2012 10.50 | Posodobljeno 23. november 2012 10.50 | Piše: D. P., STA

V svoji lasti ima številne rudnike, ob tem pa tudi večinska deleža v medijski družbi Fairfax Media in telekomunikacijski družbi Ten Network Holdings.

58-letna Avstralka Gina Rinehart.

SYDNEY – Najbogatejša ženska na svetu, 58-letna Avstralka Gina Rinehart, se je po slabih dosežkih plavalcev in plavalk iz dežele »tam spodaj« na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu odločila, da bo v avstralsko plavanje vložila dobrih deset milijonov ameriških dolarjev.

Za vse vodne športe

Avstralska zveza bo največji kupček tega denarja namenila razvoju mladih plavalk in plavalcev ter financiranju obstoječih in obetavnih športnih programov, sredstva pa bodo namenjena vsem vodnim športom v Avstraliji, v kar so vključeni tudi športnice in športniki s posebnimi potrebami.

Rinehartova je po reviji Forbes najbogatejša ženska na svetu. Letos je s prvega mesta izpodrinila v zadnjih sedmih letih najbogatejšo Zemljanko Christy Ruth Walton, sicer lastnico znane ameriške trgovske verige Wal-Mart.

Najslabše do zdaj

Premoženje Gine Rinehart je ocenjeno na 18 milijard ameriških dolarjev. V svoji lasti ima številne rudnike, ob tem pa tudi večinska deleža v medijski družbi Fairfax Media in telekomunikacijski družbi Ten Network Holdings.

Ob tem kaže omeniti, da je avstralska plavalna ekspedicija na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu osvojila eno odličje zlatega, šest srebrnega in tri bronastega leska, kar je najslabši dosežek od olimpijskih iger v Barceloni leta 1992.

Deli s prijatelji