KOLESARSTVO

»Naj dobijo raka in umrejo v mukah«

Objavljeno 08. julij 2017 11.20 | Posodobljeno 08. julij 2017 11.21 | Piše: M. U.

Tourov gladiatorski boj se je razširil v vojno na družabnih omrežjih. Otrokom Marka Cavendisha zaradi diskvalifikacije Petra Sagana želijo bolečo smrt.

Pred ciljem 4. etape Toura je bilo kot na vojnem polju po bitki. Foto: AP

PARIZ – Sodobni šport je seveda postal gladiatorstvo. V boju za zmago se uporabljajo vsa dovoljena in nedovoljena sredstva, komolčarstvo Slovaka Petra Sagana in zaradi tega padec Britanca Marka Cavendisha po asfaltu v sprintu četrte etape kolesarske dirke Tour de France pa še vedno burijo duhove. Kolesar z otoka Man je v zadnjih dnevih prek družabnih omrežij prejel kup žaljivk in groženj, češ da je kriv za Saganovo izključitev s francoske pentlje, zdaj pa se je v bran družine postavila še Cavendisheva žena Peta.

»Prosim, vedite, da je to le šport in da imam družino. Vsak ima pravico do svojega mnenja, a jaz in družina si nismo zaslužili takšnih pretečih sporočil,« pravi Mark Cavendish, ki si je na Touru prikolesaril trideset etapnih zmag. Kolesar je, denimo, objavil videozapis s svojim sinom, eden od uporabnikov pa je potem pripisal, da bi morala oba otroka Marka in Pete dobiti raka in umreti v mukah. Dvaintridesetletni Cavendish, tudi že udeleženec kolesarske dirke po Sloveniji, je nato pojasnil, da plačuje ceno za svoje agresivno kolesarjenje v ciljnih sprintih v mlajših tekmovalnih letih. »Žal se ne bom nikoli znebil te ocene. Rad pa bi pohvalil Sagana, saj me je po nesreči prišel pogledat, kako je z menoj, isti večer me je tudi poklical. Ostajava prijatelja,« je navrgel Britanec, ki je zaradi hude ramenske poškodbe, zloma lopatice, moral končati letošnji francoski krog. Žena Peta pa je na grozeče sporočilo odgovorila: »Si tega resnično želite? Je to za vas primerno?« 

Deli s prijatelji