TENIS

Nadal izsilil peti niz, Murray in Tsonga napredovala

Objavljeno 29. junij 2012 00.20 | Posodobljeno 29. junij 2012 00.25 | Piše: Mo. S., STA

Glavna favorita za končno zmagoslavje, Srb Novak Đoković in Švicar Roger Federer, sta danes počivala.

Rafael Nadal.

WIMBLEDON – Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je v drugem krogu letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu izvil iz neprijetnega položaja. Drugi nosilec je v obračunu proti Čehu Lukašu Rosolu po treh nizih zaostajal z 1 : 2, po Špančevem izenačenju na 2 : 2 pa je oba zaustavila tema. Dvoboj sta nadaljevala pod žarometi.

Glavna kandidata za končno zmagoslavje, Srb Novak Đoković in Švicar Roger Federer, sta danes počivala, na veliko sceno pa so stopili nekoliko manj favorizirani igralci, ki so bolj ali manj z odliko opravili svojo nalogo.

V naslednji krog tudi Murray

Veliki britanski up Andy Murray se je na veliko veselje domačega občinstva uvrstil v naslednji krog, četrti nosilec pa je za zmago nad visokoraslim Hrvatom Ivom Karlovićem vendarle moral preliti ogromno znoja in vložiti ogromno energije. Na koncu je slavil po štirih nizih s 7 : 5, 6 : 7 (5), 6 : 2 in 7 : 6 (4).

Uspešen je bil tudi petopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga. Francoz je slabo odprl obračun proti Guillermu Garcii-Lopezu, po uvodnem izgubljenem nizu s 6 : 7 (3) pa je v nadaljevanju vendarle prevladal na igrišču in naslednje tri nize dobil s 6 : 4, 6 : 1 in 6 : 3. Uspešnejši je bil Lopezov rojak David Ferrer, sedmi nosilec je v treh nizih opravil s Francozom Kennyjem de Schepperjem s 7 : 6 (1), 6 : 2 in 6 : 4. V tretji krog se je prebil tudi zmagovalec odprtega prvenstva ZDA iz leta 2009, Argentincu Juanu Martinu del Potru ni bil kos Japonec Go Soeda. Južnoameričan je zmagal s 6 : 2, 6 : 3, 1 : 6, 6 : 4, desetopostavljeni Američan Mardy Fish pa je po hudem boju premagal Britanca Jamesa Warda s 6 : 3, 5 : 7, 6 : 4, 6 : 7 (3) in 6 : 3.

Deli s prijatelji