EVROBASKET 2013

Nachbar verjame v mirnega Maljkovića

Objavljeno 12. avgust 2012 16.15 | Posodobljeno 12. avgust 2012 16.15 | Piše: Drago Perko

Korošec bo EP 2013 dočakal v Nemčiji, kjer je našel novega delodajalca.

Slovenska uvrstitev na EP 2013 bo veliko odvisna tudi od iger Boštjana Nachbarja (foto: Blaž Samec).

Sedem let bo minilo od evropskega prvenstva leta 2005, ko je Slovenija pod taktirko Aleša Pipana preskočila uvodni krog. Sedem let za tem je spet gostovala v Beogradu, v ekipi od takrat pa le Boštjan Nachbar in fizioterapevt Teo Djekič. »Drugačni časi so, nekaj igralcev manjka, ker so dobili prosto,« pove Boštjan, s katerim obujamo spomine na leto 2005 in gledamo v prihodnost.

Bešiktaš ali Bamberg

Nachbar je omahoval med Turčijo in Nemčijo, Bešiktašem in Bambergom. Odločil se je za slednjega, saj gre za urejeno okolje, kjer ga čaka vodilna vloga in kopica minut, da pride v formo za EP 2013. Nemščina mu ne dela težav. »Šest let sem se je učil v osnovni šoli, precej je še ostalo,« se pohvali, njegova žena pa je celo prevajalka iz nemškega jezika.

»Takrat so Slovenci kar viseli s tribun, imeli smo izjemno spodbudo,« se spominja predtekmovanja, ko so padli Grki, Bosanci in Francozi. Danes ima Slovenija novega selektorja, prvič tujca. »Božo Maljković je bil zelo sproščen, mladi so se veliko naučili,« je Srba na slovenski klopi pohvalil Boki.

Pri 32 pomladih prekaljeni borec

»Nekaj materiala imamo, morda si lahko dva igralca iz mlade garde zagotovita nastop na EP 2013. A bosta morala pomagati, ne pa da se prideta učit,« je jasen Nachbar, ki je pri 32 pomladih prekaljeni borec. Boki upa, da bo Maljković ohranil takšno formo tudi v letu 2013. Igranje za Slovenijo pa naj bo čast, ne prisila, je odločen. Slovenska ekspedicija je srbsko turo zaključila v eni od elitnih restavracij, kjer jih je počastil Maljković, ki ima v teh dneh precej razlogov za veselje. Ko so se njegovi Slovenci odpeljali domov, je sinoči poročil sina Nebojšo

 

Deli s prijatelji