KOŠARKARSKI KAMP

Na trening k Vilfanu

Objavljeno 26. junij 2013 16.38 | Posodobljeno 26. junij 2013 16.38 | Piše: Drago Perko

Mladi upi v štirih izmenah, med njimi tudi četverica iz KK Krvavec.

Košarkarskega kampa Petra Vilfana se bodo letos udeležili štirje igralci KK Krvavec (foto: KK Krvavec).

CERKLJE NA GORENJSKEM – Peter Vilfan in ekipa so v nizkem startu, v nedeljo se v strunjanskem domu Elvire Vatovec začenja že tradicionalni 20. košarkarski kamp, ki nosi ime po nekdanjem asu in danes ambasadorju evrobasketa 2013. Kljub številnim obveznostim, ki jih Vilfanu ne manjka, bo ves čas z otroki. Letos jih bo vsaj za štiri izmene, prva se bo v Strunjanu zbrala čez štiri dni. Tudi letos se je Vilfan s sodelavci odločil, da nagovori številna podjetja, ki so se odzvala pozivu ter nekaterim omogočila brezplačno udeležbo. Štirje bodoči košarkarski asi bodo igro pod košema spoznavali tudi po zaslugi našega časopisa, ki že vrsto let sodeluje s taborom.


Kvartet Rok Jelič, Krištof Močnik, Luka Žibert in Blaž Bolka prihaja iz Košarkarskega kluba Krvavec iz Cerkelj na Gorenjskem. Vsi so rojeni leta 2000, v klubu pa vadijo že vsaj štiri leta. Nad delom s 70 otroki bdi predsednik kluba Damjan Korošec. »Upam, da bo letos jeseni še boljši vpis. Še posebno če se bodo izkazali naši košarkarji na evropskem prvenstvu. V klubu imamo vse selekcije od do 10. let navzgor. 3. oktobra nam pridejo postavit koše na višino 2,60 metra, da bodo lahko najmlajši napredovali,« je pojasnil Korošec.
»Košarka mi pomeni veliko, treniram pa že štiri leta. Najprej so vadili moji prijatelji, potem pa sem se jim pridružil,« se Rok Jelič spomni prvih košarkarskih korakov. Danes vadi pod taktirko trenerja Veliborja Damjanoviča, Rok ima v ekipi vlogo centra, navdušuje se nad Kobejem Bryantom, navija pa za NBA-moštvo Chicago Bulls. »Komaj čakam, da se kamp začne,« še doda, nad sinovim odhodom v Strunjan pa je navdušena tudi mati Nataša: »Vem, da mu ne bo dolgčas, da odhaja v urejeno skupino, kjer bo trdo delal.«
Odhoda na slovensko Obalo se veseli tudi Blaž Bolka: »Rad bi se še bolje naučil igrati košarko, ki je zelo zanimiv šport.« Njegov idol je LeBron James, njegova igralna pozicija pa je branilec strelec. »Trener od mene pričakuje, da igram dobro, jaz pa najraje dosegam trojke,« nadobudnež razkrije svojo specialnost. »Prav gotovo se bo kaj naučil, z odhodom v takšen tabor pa bo še pridobil samostojnost,« sinovo udeležbo v kampu pozdravlja mama Jana. Tam bo za mlade upe slovenske košarke skrbel trenerski tim z Alešem Fabjanom na čelu, v tem kampu pa so pridno vadili tudi današnji asi slovenske košarke – Beno Udrih, Erazem Lorbek in Sani Bečirovič.

Deli s prijatelji