OP ZDA

Na tenisu v New Yorku nagaja dež

Objavljeno 05. september 2012 11.21 | Posodobljeno 05. september 2012 11.21 | Piše: R. T., STA

Doslej se je v polfinale uvrstila le Belorusinja Viktorija Azarenka, ki bo zasedla prvo mesto na lestvici WTA.

NEW YORK – Prireditelji odprtega prvenstva v tenisu v New Yorku so morali v noči na sredo prestaviti večino dvobojev, saj dež ob številnih prekinitvah ni prenehal. Je pa nastopanje na igriščih v Flushing Meadowsu že končala branilka naslova, Avstralka Samatha Stosur, ki jo je sinoči z 1 : 6, 6 : 4 in 6 : 7 (5) premagala Belorusinja Viktorija Azarenka.

Azarenkova se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja Marija Šarapova (Rus) – Marion Bartoli (Fra). Pred prekinitvijo si je 11. nosilka Bartolijeva proti tretjepostavljeni Šarapovi priigrala vodstvo s 4 : 0.

Azarenkova si je s sinočnjo zmago priborila tudi prvo mesto na jakostni lestvici WTA. »To mi veliko pomeni, a se ne more primerjati z zmago na turnirju. Je samo številka, ki jo imaš na lestvici,« je dejala 23-letna Belorusinja. »Biti prvič v polfinalu turnirja v ZDA, to je neopisljiv občutek. A želim še več. Dala bom vse od sebe, da bom zaigrala tudi v finalu,« je še povedala Azarenka.

Na moškem delu turnirja so bili na sporedu dvoboji osmine finala, končal se je le eden. Četrti nosilec Španec David Ferrer je bil s 7 : 5, 7 : 6 (2) in 6 : 4 boljši od Francoza Richarda Gasqueta. Trije dvoboji so bili zaradi dežja prestavljeni. Američan Andy Roddick in Argentinec Juan Martin Del Potro sta ostala pri izidu 6 : 6, Srb Janko Tipsarević proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju vodi s 5 : 2, Srb Novak Đoković pa proti Švicarju Stanislasu Wawrinki z 2 : 0.

Četrtfinale, ženske:

Viktorija Azarenka (Blr, 1) – Samantha Stosur (Avs, 7) 6 : 1, 4 : 6, 7 : 6 (5)

Marion Bartoli (Fra,11) – Marija Šarapova (Rus, 3) 4 : 0, prekinjeno zaradi dežja

Osmina finala, moški:

David Ferrer (Špa, 4) – Richard Gasquet (Fra, 13) 7 : 5, 7 : 6 (2), 6 : 4

Andy Roddick (ZDA, 20) – Juan Martin Del Potro (Arg, 7) 6:6, prekinjeno zaradi dežja

Janko Tipsarević (Srb, 8) – Philipp Kohlschreiber (Nem, 19) 5 : 2, prekinjeno zaradi dežja

Novak Đokovic (Srb, 2) – Stanislas Wawrinka (Švi, 18) 2 : 0, prekinjeno zaradi dežja

Deli s prijatelji