LIGA ABA

Na tekmo Union Olimpija – Budućnost so prišli s čeladami

Objavljeno 24. februar 2014 22.23 | Posodobljeno 24. februar 2014 22.25 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 69 : 73, za Ljubljančane je konec upanja o tako želenem sedmem mestu.

LJUBLJANA – Košarkarji Uniona Olimpije so v 21. krogu lige ABA izgubili z Budućnostjo z 69 : 73 (10 : 16, 26 : 32, 43 : 51). V Stožicah se je tokrat zbralo malo gledalcev – nekateri so po incidentu prejšnji teden prišli celo s čeladami na glavi – in še ti so razočarani zapustili dvorano. Videli so slabo košarkarsko predstavo, predvsem pa katastrofalno igro zeleno-belih.

Zgolj 26 točk v prvem delu, obupno izvajanje prostih metov, še slabše metanje trojk, niz izgubljenih žog in slabih potez so bile le nekatere od značilnosti Uniona Olimpije, ki je na začetku drugega polčasa zaostala za več kot 10 točk. Prednosti ni več nadoknadila. Dve minuti pred koncem se je približala na 62 : 66, za kaj več pa ni imela niti časa niti razpoloženih igralcev.

Niso dosegli cilja

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli 13. poraz v ligi in se tako pet krogov pred koncem rednega dela bolj ali manj poslovili od cilja – uvrstitve do sedmega mesta, ki še prinaša nastop v evropskem pokalu v naslednji sezoni.

V prihodnjem krogu bodo Ljubljančani gostovali pri Cedeviti, nato jih doma čaka Partizan, tekmovanje pa bodo zaključili proti Mega Vizuri, Krki in Zadru.

Deli s prijatelji