1. ISTRSKI MARATON

Na maratonu v Kopru pričakujejo vsaj 1500 tekačev

Objavljeno 18. december 2013 19.28 | Posodobljeno 18. december 2013 19.30 | Piše: STA, S. U.

Banka Koper 1. Istrski maraton, kot je uradni naziv prireditve, se bo začel in končal v Kopru.

KOPER – Društvo Istrski maraton je danes v Kopru predstavilo maraton, ki ga bodo prvič izvedli 13. aprila 2014. Banka Koper 1. Istrski maraton, kot je uradni naziv prireditve, se bo začel in končal v Kopru, na njem pa prireditelji pričakujejo vsaj 1500 tekačev.

»Klasični maraton bo potekal od Kopra proti Izoli, Portorožu, Luciji, Piranu in nazaj do Kopra. Tekači bodo tekli tik ob morju, trikrat skozi predore, med morjem in sladkovodnim jezerom, tako skozi mesta kot po neokrnjeni naravi. Polmaraton se bo začel v Piranu, tekači bodo po drugi polovici maratonske proge tekli do Kopra. Tek na 8,5 kilometra pa bo speljan okrog zgodovinskega središča Kopra,« so sporočili prireditelji, ki prijave zbirajo na spletnem naslovu www.istrski-maraton.si.

Trase tekov vsako leto nekoliko spremenjene

Maraton podpira in promovira osem ambasadorjev: Jasmina in Urban Praprotnik, Vasilij Žbogar, Marco Moretton (tekač iz Trsta), Mateja Kosovelj, Lucija Krkoč, Mitja Kosovelj in Daniela Da Forno (ultramaratonka iz Trsta).

Kot še pravijo v društvu, bodo trase tekov vsako leto nekoliko spremenjene, kajti start in cilj bo vsako leto v drugem mestu oziroma občini: leta 2014 v Kopru, 2015 v Izoli, 2016 v Piranu, nato pa spet v Kopru.
 

Deli s prijatelji