KOŠARKA

Na Hrvaško v boj za slovenski dres

Objavljeno 12. avgust 2017 09.20 | Posodobljeno 12. avgust 2017 09.21 | Piše: Drago Perko

Atomski trio Dragić, Dončić, Randolph bo prvič združil moči.

Igor Kokoškov pričakuje napredek v igri slovenske reprezentance. Foto: Matej Družnik

LJUBLJANA – Nekateri v teh dneh odhajajo na podaljšan dopust. Tudi do Opatije. Tam bodo tudi naši košarkarji, a daleč od tega, da bi dopustovali. Hrvati so jih povabili na turnir, danes in jutri pa se bodo Slovenci pomerili z gostitelji in Ukrajinci. Predvsem današnja tekma bo že pokazala, kam v tem hipu spada Slovenija.

»Ne prehitevajte z napovedmi. Bistveno je, da bo Slovenija rasla med evropskim prvenstvom, to šteje. Ne pa v času priprav,« vedo povedati trenerji, ki so že kdaj vodili državno reprezentanco. Tako razmišlja tudi Igor Kokoškov, selektor slovenske izbrane vrste. »Hrvaška igra zelo dobro. To smo lahko videli na turnirju v Franciji, kjer je porazila domačine in Litovce. Hrvati bodo super test za nas, ker so izjemno močni na položaju krila in krilnega centra – tu so v ospredju Bojan Bogdanović, Dario Šarić in Dragan Bender. Močni so,« napoveduje Kokoškov današnji uvodni test.

Ko izgubiš 20 žog, je za to še najmanj kriv sodnik!

Sodnik ni kriv

»V zadnjih dneh smo delali zelo dobro. Igralcem nimam kaj zameriti. Nismo bili v popolni zasedbi. Nič zato, to se dogaja,« nadaljuje Kokoškov, ki bo imel prvič na voljo popolno zasedbo. Iz ZDA se jutri zjutraj vrača Anthony Randolph. Poročil se je, zdaj je z mislimi pri Sloveniji, katere potni list je dobil. »Vesel sem, ker Čane (Vlatko Čančar, op. p.) okreva zelo dobro. Ne delamo pritiska. Ko bo povsem nared, bo igral,« umirjeno doda Kokoškov, ki bo še naprej od svojih fantov zahteval strogo disciplino. Predvsem pa ne bo dovolil, da bi trošili energijo s prerekanjem s sodniki, kar se je zgodilo v Mariboru na zadnjem turnirju. »Ko izgubiš 20 žog, je za to še najmanj kriv sodnik!« Kokoškov ostaja zvest svojim načelom. Po turnirju v Opatiji se pričakuje nov rez. Če je sedem ali osem igralcev zanesljivih potnikov na EP, se med preostalimi nadaljuje borba. »Pa saj to je normalno. To je šport. Na naših treningih in tekmah je zdrava tekmovalnost. Vsak se bori za svojo pozicijo,« še izvemo od selektorja.

Deli s prijatelji