ŽELJA PO TUJINI

Murić izbira ponudbe

Objavljeno 31. julij 2014 10.26 | Posodobljeno 31. julij 2014 10.26 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Edo Murić

Slovenski košarkarski reprezentant Edo Murić hoče oditi v tujino.

Za Eda Murića zna biti letošnje leto pomembna prelomnica v karieri.

Za slovenskim košarkarjem Edom Murićem je pester mesec, pa nič ne kaže, da bi bilo v prihodnje drugače. To je način življenja, ki je 22-letnemu Ljubljančanu pogodu. Takšen, energičen in živahen, pa je tudi na parketu, kjer si v dresu reprezentance prizadeva za naklonjenost selektorja Jureta Zdovca. Nova priložnost bo že Stankovićev pokal v kitajskem mestu Guangzhou, kjer danes ob 10. uri Slovenija igra uvodno tekmo z Rusi.

»Na Kitajskem nas čakajo tri zahtevne tekme,« pravi Edo, ki opozarja, da so prve tri tekme v Sloveniji odigrali zelo dobro. »Treniramo kakovostno, tudi vzdušje je pravo,« hvali Murić delovne razmere v reprezentanci. »Jure precej rotira košarkarje, rad ima visok tempo, agresivno obrambo in hiter napad. Prepričan sem, da bo vsak dobil dovolj minut za dokazovanje,« nadaljuje Edo, ki mu je Zdovčev sistem pisan na kožo.

Čaka še boljše ponudbe

Čeprav je prišel na priprave tri dni pozneje, se je hitro ujel s soigralci. Bil je v Združenih državah Amerike, kjer je nastopal za Atlanto na poletni ligi v Las Vegasu. Naigral se ni. »Če bi vedel, da bo tako, ne bi nikoli zapostavil reprezentance,« iskreno pove in malodane obžaluje pot v ZDA. »To je pač šola za življenje. Iz vsake take stvari se je treba kaj naučiti,« doda nekdanji kapetan Krke, ki bi se po petih letih v Novem mestu rad preselil na tuje. »Miren sem. Imam kar nekaj ponudb na mizi. Čakam še boljše. Z mislimi sem povsem pri reprezentanci. Ne želim, da mi glava kam drugam beži,« še pristavi. Ob tem nam naš vir še pove, da je pred dnevi menjal zastopnika. Do zdaj je nad njegovo kariero bdela agencija Wassermann, zdaj pa bo to globalno močna srbska menedžerska agencija BeoBasket. Ni pa skrivnost, da so se za Murića ogrevali v beograjskem Partizanu, kjer ga je želel trener Duško Vujošević.

Vsaj eden od Murićev pa bo ostal v Sloveniji. To je Dino, ki bo še naprej branil barve Union Olimpije. Z Edom sta sila povezana, večkrat na dan v stikih. »Dino je imel pred dnevi rutinski poseg na kolenu, ki so mu ga očistili. Želim si, da je pred njim uspešna sezona brez poškodb,« Edo ne skriva dobrih želja za starejšega brata. Ne skriva niti, da je veren musliman. V ponedeljek je bil zanj in njegovo družino velik praznik bajram. »Mama je pripravila pravo pojedino z baklavami. Slavilo se je, žal pa sem moral na pot. A doma me razumejo, vedno so mi stali ob strani,« še pove Edo, ki razkrije, da se v obdobju ramazana ni postil, saj brez hrane in vode ne bi zdržal napornih treningov.

Deli s prijatelji