SVETOVNI POKAL

Mrakova in Macarolova bronasti v Weymouthu

Objavljeno 14. junij 2015 18.29 | Posodobljeno 14. junij 2015 18.29 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenki sta za zlatom zaostali le za tri točke.

WEYMOUTH – Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tudi v zadnji regati svetovnega pokala v Weymouthu pokazali svojo kakovost. V regati za kolajne razreda 470 sta osvojili drugo mesto, kar je bilo dovolj, da sta obranili bronasto kolajno, ki sta jo držali pred zadnjim dnevom.

Slovenki sta odlično začeli, večino regate sta jadrali na tretjem mestu, na koncu pa cilj prečkali drugi, takoj za Američankama Anne Haeger in Briano Provancha, kot tretji pa sta v regato za medalje končali Japonki Aj Kondo Jošida in Miho Jošioka.

Slovenski predstavnici sta bili nekaj časa celo v igri za višja mesta v skupnem seštevku, saj sta predvsem današnji vodilni Novozelandki slabše začeli. A sta se do konca prebili med najboljše, vendar do zlata nista prišli. Najžlahtnejše odličje sta osvojili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark (21 točk), ki sta v regati za medalje v cilj prijadrali kot četrti, srebro pa sta z istim številom točk osvojili Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (21 točk), danes sta bili peti. Slovenki sta za zlatom zaostali le za tri točke.

Deli s prijatelji