NOVA SLUŽBA

Mlajši Dragić zapustil reprezentanco

Objavljeno 08. september 2016 14.50 | Posodobljeno 08. september 2016 14.50 | Piše: STA, K. K.

Razlog je odhod k novemu delodajalcu, milanski Olimpii, s katero bo že naslednji konec tedna igral tekmo italijanskega superpokala.

Zoran in Goran Dragić odlično sodelujeta v reprezentančnem dresu.

LJUBLJANA- Slovensko košarkarsko reprezentanco je zapustil Zoran Dragić. Razlog je odhod k novemu delodajalcu, milanski Olimpii, s katero bo že naslednji konec tedna igral tekmo italijanskega superpokala.

»Zoran je že pred začetkom kvalifikacij za EP izrazil željo, da bi nastope končal po tretji tekmi, saj ga v novi sezoni čaka nastopanje v novem klubu in novem okolju, kjer se bo moral še izkazati. Tedaj smo se dogovorili, da se bomo kasneje znova usedli in videli, kakšni bodo rezultati in mnenje strokovnega štaba. Na zadnjem pogovoru je znova izrazil željo in se odločil, da se ekipi iz Milana priključi po domači tekmi z Ukrajino. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in štab reprezentance z Zoranom nista imela iste želje, vendar ga nismo mogli zadržati, ampak smo upoštevali njegovo odločitev. Kljub letošnjemu predčasnemu slovesu od nastopanja v izbrani vrsti Zoran ostaja njen pomembni člen. Njegova zdajšnja odločitev ne bo spremenila ničesar, tudi v prihodnje bo del nje, če si bo to želel. KZS in štab reprezentance menita, da imamo v slovenski vrsti kljub njegovemu odhodu dovolj kvalitetnih košarkarjev, da uspešno sklenemo preostanek kvalifikacij za EP 2017. Zoranovo odločitev reprezentančni soigralci razumejo in podpirajo, vsi skupaj pa mu želimo nadvse uspešno klubsko sezono,« je ob tem dejal generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

Mlajši od bratov Dragić je bil letos standardni član začetne peterke. Na treh tekmah je v povprečju na parketu prebil slabih 33 minut, v katerih je dosegal 17,3 točke, 5,7 skoka, 2,3 podaje in 2 pridobljeni žogi. Tekmo kariere v reprezentančnem dresu je odigral ravno proti Ukrajini (28 točk, 7 skokov, 2 podaji; indeks 27).

V kadru za preostale tri kvalifikacijske tekme ima selektor Igor Kokoškov 13 igralcev. Z njimi bo nastopil v soboto v Mitrovici proti Kosovu, naslednjo sredo v Stožicah proti Bolgariji in za konec 17. septembra v Kijevu proti Ukrajini.

Deli s prijatelji