GOLF

Mladi slovenski as navdušil na Bledu

Objavljeno 12. oktober 2012 10.09 | Posodobljeno 12. oktober 2012 10.09 | Piše: M. K.

»To je moj osebni rekord, zlasti ker smo vsi igrali z belih udarjališč, tako kot profesionalci.«

Najboljši na Bledu.

BLED – 15-letni Žan Luka Štirn (GK Diners Ljubljana) je najmlajši zmagovalec dvodnevnega golfskega turnirja na blejskem igrišču. Igral je skupaj s slovenskimi učitelji golfa (SLO tour). Prvi dan je odigral udarec pod parom igrišča, v sredo pa je odšel z zadnje zelenice kot veliki zmagovalec, s šestimi udarci pod parom igrišča.

Zbran do konca

»To je moj osebni rekord, zlasti ker smo vsi igrali z belih udarjališč, tako kot profesionalci. Bil sem osredotočen na udarce in igro,« je dejal dijak prvega letnika športne gimnazije Šiška.

Pozimi na Florido

Njegov oče Marko je dejal, da gimnazija omogoča sinu optimalne razmere za treninge tega olimpijskega športa. Decembra bo Žan igral na dveh turnirjih na Floridi, v začetku prihodnjega leta bo slaba dva meseca v golfski akademiji v Španiji, od tam pa bo odšel na odprto prvenstvo Španije in Portugalske. Žan se je po zmagi na Bledu zahvalil staršem in trenerju Urošu Gregoriču za vso podporo.

32 v konkurenci

Na turnirju je igralo 17 amaterjev in 15 slovenskih poklicnih učiteljev golfa, ki so na osnovi letošnjih turnirjev izbrali ekipo za prvenstvo PGA na Portugalskem. Tja bodo odpotovali Daniel Kraljič, Janez Grilc in Dan Vikas.

 

Deli s prijatelji