NA BRADLJI

Mitja Petkovšek po novi zmagi: Fantastično je bilo! Noro!

Objavljeno 26. april 2014 19.49 | Posodobljeno 26. april 2014 22.25 | Piše: STA, T. L.

Petkovšek je na gimnastičnem svetovnem pokalu v Osijeku slavil zmago.

Mitja Petkovšek.

OSIJEK – Mitja Petkovšek se je na najboljši mogoč način odkupil za spodrsljaj v kvalifikacijah pretekli teden v Ljubljani, saj je že na naslednji veliki tekmi, gimnastičnem svetovnem pokalu v Osijeku, slavil zmago. Telovadec Narodnega doma je v finalu bradlje prejel 15,725 točke in prvič po svetovnem pokalu v Mariboru leta 2012 spet ugnal vso konkurenco.

Sedemintridesetletni Ljubljančan, ki je na bradlji že 15 let v svetovnem vrhu, je v finalu zelo lepo telovadil, prikazal sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,400 točke, po »zalimanem« seskoku pa je bilo jasno, da se bo po dveh letih spet povzpel na najvišjo stopničko.

»Fantastično je bilo! Noro! Že pred tekmo sem se dobro počutil, kar sicer ni zagotovilo, da ti bo dobro šlo tudi na tekmi. A zelo lepo sem telovadil, za konec pa mi je lepo uspel še seskok, ki me je 'pokopal' pretekli teden. Že v Ljubljani sem si želel tako telovaditi, pa se žal ni izšlo. Danes je bilo božansko,« je bil po uspehu v pogovoru navdušen Petkovšek, ki je po dolgem času spet lahko poslušal Zdravljico v svojo čast. »Spet sem lahko poslušal himno in zelo sem užival na zmagovalnem odru. Kar kocine so mi šle pokonci.«

Drugi je bil danes Vietnamec Phuoc Hung Pham (15,625), tretji pa evropski prvak iz Moskve 2013, Ukrajinec Oleg Stepko (15,325), ki zdaj sicer nastopa za Azerbajdžan.

Na vrhu zmagovalnega odra že 35-krat

Petkovšek je na vrhu zmagovalnega odra v karieri stal že 35-krat, poleg tega je kar šestkrat končal kot skupni zmagovalec svetovnega pokala. »Noro! To so res neverjetne številke. Super! Sam sem nehal šteti nekje pri 32 zmagah, današnja pa je prva po dveh letih. Božansko,« se je veselil izkušeni telovadec in poudaril, da ga dodatno veseli dejstvo, da je spet zelo užival med vajo in telovadil kot nekoč. »Vmes se boriš s toliko težavami. Včeraj zaradi bolečin v hrbtu, denimo, sploh nisem mogel trenirati, zato sva se s trenerjem Edijem Kolarjem taktično odločila, da bom raje počival in sem ostal brez treninga. Danes pa sem se super počutil in sem v vaji res užival!«

Svetovni pokal v Osijeku je zadnja velika tekma pred evropskim prvenstvom, ki telovadce čaka proti koncu maja v Sofiji. »Po tej zmagi bom zagotovo z lažjim srcem pričakal evropsko prvenstvo. Edini strah bo, da se ne bi kaj nepredvidenega zgodilo in me zvilo v hrbtu. Vse moči bom moral usmeriti v dobro regeneracijo. Zdi se mi, da bo evropsko prvenstvo tu en, dva, tri,« je še povedal Petkovšek, ki je do zdaj na prvenstvih stare celine zbral štiri zmage.

Na stopničkah tudi Belakova

V današnjih finalih sta nastopila še Teja Belak na preskoku in Sašo Bertoncelj na konju z ročaji. Še tretjič je na stopničkah preskoka to sezono končala Teja Belak, ki je bila tretja, Sašo Bertoncelj pa je na konju z ročaji zasedel peto mesto.

Deli s prijatelji