BRAVO

Mina Markovič navdušila v Avstriji

Objavljeno 11. avgust 2012 09.34 | Posodobljeno 11. avgust 2012 09.34 | Piše: D. P., STA

Finale bo na sporedu drevi z začetkom ob 18.30.

Mina Markovič

IMST – Mina Markovič se je z najboljšima izidoma kvalifikacij in polfinala uvrstila v finale tretje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Imstu na avstrijskem Tirolskem. Markovičeva bo v finalu branila prvo mesto. Kot edina tekmovalka je do vrha preplezala obe kvalifikacijski smeri kot tudi polfinalno smer.

Brez finala

V polfinale sta se prebila še dva Slovenca, Urban Primožič z 10. mestom kvalifikacij in Jure Raztresen z 20. mestom, ki pa ne bosta posegla po uvrstitvah med osem najboljših. Primožič je v polfinalu končal na 18. mestu, Raztresen pa je osvojil končno 21. mesto. Sergej Epih je tekmo končal v kvalifikacijah na 28. mestu, Tina Šušteršič pa je bila 31.

Edina do vrha

Po ženskih kvalifikacijah na vrhu ni bilo prave selekcije. Prvo mesto si je namreč najuspešnejša slovenska športna plezalka Markovičeva, ki je letos že zmagala na uvodni tekmi v Chamonixu in bila četrta v Briançonu, delila še s šestimi tekmovalkami. Je pa branilka naslova skupne zmagovalke lanskega svetovnega pokala v težavnosti odličnost pokazala v veliko težjem polfinalu, v katerem je z lahkoto in z odliko opravila nalogo. Le ona je namreč polfinalno smer preplezala povsem do vrha in napovedala, da meri tudi v finalu povsem na vrh. Slovenki sta se najbolj približali le Japonka Momoka Oda in Avstrijka Johanna Ernst. V finale se presenetljivo ni uvrstila svetovna prvakinja Angela Eiter, saj je zasedla šele 11. mesto.

Finale bo na sporedu drevi z začetkom ob 18.30. Neposreden prenos odločilnega dela tekme bo mogoče spremljati na spletni televiziji ifsc.tv.

Deli s prijatelji