TURNIR

Milijonska nagrada za zmago v finalu

Objavljeno 09. junij 2013 16.03 | Posodobljeno 09. junij 2013 16.03 | Piše: P. J.

Nagradni sklad na French Opnu je v tej sezoni najmanjši med vsemi štirimi turnirji grand slam.

Veliki teniški turnirji so za ljubitelje tenisa prava paša za oči. Za tekmovalce pa je gotovo najbolj mamljiva nagrada, ki jo prejmejo najviše uvrščeni. Dvojica Nadia Petrova in Katarina Srebotnik bo za uvrstitev v polfinale dobila 90 tisoč evrov. Če bi se jima uspelo uvrstiti v finale, bi dobili 180 tisočakov, če pa bi zmagali, bi domov odnesli 360 tisoč evrov.

Serena Williams je za zmago dobila vrtoglavih 1,5 milijona evrov, kar je kar 250 tisoč evrov več kot lani. Drugo uvrščena Maria Šarapova bo prejela 750 tisoč evrov. Enak znesek bosta dobila tudi zmagovalec in poraženec današnjega moškega finalnega obračuna, ki se začne ob 15. uri.

Novak Djoković, Jo-Wilferd Tsonga, Viktoria Azarenka in Sara Errani, ki so izpadli v polfinalu, so si priigrali nagrado v višini 375 tisoč evrov. Za uvrstitev v četrtfinale so tekmovalci dobili 190 tisoč evrov.

Sicer pa je v tej sezoni nagradni sklad na French Opnu najmanjši med vsemi štirimi turnirji grand slam. Skupni nagradni sklad sicer znaša 22 milijonov evrov. Nagradni sklad na Australia Opnu znaša 22,6 milijona evrov, nagradni sklad US Opna je vreden 24,1 milijona evrov, največji pa je na Wimbledonu – 25 milijonov evrov.

Deli s prijatelji