ALL STARS

Milić brez Sagadinove pomoči

Objavljeno 24. december 2014 10.41 | Posodobljeno 24. december 2014 10.41 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Marko Milič

Na revijalni košarkarski tekmi All Stars bosta selektorja Srečko Katanec in Ivo Daneu.

Z leve: Rašo Nesterović, Sašo Udovič in Marko Milić. Foto: drago Perko

Leto gre h koncu, piko na i mu bodo v nedeljo, 28. decembra, z utečenim šovom dali košarkarji na tradicionalnem All Stars dogodku. Tokrat precej več zanimanja kot za tekmo članov – tu so zbrani najboljši košarkarji lige Telemach – vlada za revijalni obračun košarkarskih in nogometnih legend.

Za Marka Milića bodo igrali Darko Mirt, Goran Jagodnik, Slavko Kotnik, Roman Horvat, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Ermin Šiljak, Mladen Rudonja, Sašo Udovič, Muamer Vugdalić, Ermin Raković ter Marinko Galič. Ljubljenec ljubljanske publike Sebastijan Cimerotič pa se bo Milku zoperstavil z moštvom, v katerem bodo košarkarsko znanje pokazali Rašo Nesterović, Ivica Jurković, Matjaž Smodiš, Walter Jeklin, Primož Brezec, Mario Kraljević, Rado Trifunović, Aleš Čeh, Marko Simeunovič, Igor Lazić, Milan Osterc ter Mladen Dabanovič. Milićeve bo vodil Srečko Katanec, Cimetove pa Ivo Daneu, tekma se bo v Stožicah začela ob 17.30.

Milko na tenisu

»Ravno trenirava s Primožem Brezcem,« začne Marko Milić, ki smo ga ujeli takoj po prvi rundi – tenisa! »Tenis je super šport, ohranjava kondicijo,« nadaljuje Milko, ki je prepričan, da bo njegova ekipa fizično izvrstno pripravljena. Tudi za kakšno vragolijo bodo nared. Še več, Milić napoveduje celo alley-oop podajo, ki jo bo sam zabil v koš, podal pa mu bo kar tekmec Cimerotič. Poznavajoč oba športnika, profesionalca in prava veseljaka od glave do pet, ne bi bili presenečeni nad atraktivnostjo.

»Taktika ne bo nič posebnega. Imam le težave, ker mi je Cime pobral vse centre. Ampak bomo rešili tudi to,« ne tarna Milić, ki zanika, da se je v minulih dneh sestal z Zmagom Sagadinom, ki bi pomagal pri taktiki za boj s Cimerotičevimi. »Zmago meni še v glavi odmeva. Vse vemo. Ves čas bomo igrali run and gun košarko za ljudi, ki bodo videli veliko košev ter tekanje gor in dol,« napoveduje Milić. Kranjčan, ki že vrsto let živi v Ljubljani, si želi, da ekipi prideta v napeto končnico. »Takrat bo naš adut hitronogi Mladen Rudonja. Ta nas bo spet rešil!« Marko upa na Primorca, ki je z golom novembra 2001 popeljal Slovenijo na svetovno prvenstvo.

Čaka ga boj s Pixijem

Tokratna košarkarska tekma bo trajala slabo uro in pol, potem gredo fantje pod prho in pred ogledala, da bodo nared za tretji polčas. »Brez tega ne gre, dobimo se v pivnici,« je razkril Milić, ki bo prihodnji mesec vnovič igral službeno košarko. Odhaja v Abu Dabi, kjer bo branil barve dubajskega prvaka na revijalnem turnirju. »Moram se vrniti v tekmovalni ritem. Ta januarski turnir bo kot nalašč, pride pa tudi Slobodan Subotić, ki bo v Dubaju z Libanonci,« je še povedal Milko. Dodajmo še, da bo posebni gost prireditve All Stars tudi slovenska košarkarska reprezentanca na vozičkih.

 

Deli s prijatelji