LIGA NBA

Miami se je srečno izvlekel proti Udrihu in druščini

Objavljeno 07. marec 2013 12.25 | Posodobljeno 07. marec 2013 12.26 | Piše: R. T., STA

Slovenska košarkarska reprezentanta Beno Udrih in Goran Dragić sta doživela nova poraza v ligi NBA.

PHOENIX – Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je s Phoenixom razočaral domače gledalce, saj mu s soigralci ni uspelo premagati Toronta (98 : 71), medtem ko je bil Orlando Bena Udriha na pragu velike senzacije, vendar mu v zadnjih treh sekundah ni uspelo zadeti in v gosteh premagati prvakov iz Miamija (97 : 96), ki so tako podaljšali niz zmag na šestnajst.

Beno Udrih je igral manj kot pet minut, dosegel dve točki, enkrat podal in storil osebno napako. Več časa je na parketu preživel Goran Dragić, njegov učinek v 32 minutah pa je bil osem točk ob metu 3 : 9, šest podaj, štirje skoki in prav toliko izgubljenih žog.

Prvaki proti rekordu

Zmagoviti koš v Miamiju je tri sekunde pred koncem dosegel LeBron James, ki je bil s 26 točkami najboljši strelec tekme. Ob tem jih je 24 zbral Dwyane Wade, 17 točk in 10 skokov pa je nanizal Chris Bosh. Miami je tako zabeležil 12. zaporedno zmago na domačem parketu in hkrati 16. v nizu, tako da je le še zmago oddaljen od rekorda sezone ekipe LA Clippers. Prvaki bodo lahko rekord podrli pred domačimi gledalci, in sicer proti Philadelphii in Indiani. Pri Orlandu je izstopal Črnogorec Nikola Vučević s 25 točkami in kar 21 skoki.

O'Neal manjkal zaradi hčerkine operacije

Phoenix, ki je v zadnjih tekmah znova našel zmagovalni ritem, je doživel nepričakovan poraz, ki pa je delno opravičljiv, saj je v postavi manjkal rezervni center Jermaine O'Neal, ki je 13-letno hčerko peljal na operacijo srčne zaklopke, ob koncu prve četrtine pa se je poškodoval še prvi center Marcin Gortat. Tako so Dragić in druščina že ob polčasu izobesili belo zastavo in ob številnih napakah le čakali na konec tekme.
 

Deli s prijatelji