NBA

Miami po sedmi tekmi v veliki finale

Objavljeno 04. junij 2013 09.23 | Posodobljeno 04. junij 2013 09.23 | Piše: STA, S. U.

Košarkarji iz Floride se bodo v velikem finalu pomerili s San Antoniem.

MIAMI – Miami se je tretje leto zapored uvrstil v veliki finale severnoameriške košarkarske lige NBA, potem ko je v današnji sedmi in odločilni tekmi vzhodne konference na domačem parketu premagal Indiano z 99 : 76. Branilec naslova se bo za končno zmago pomeril s San Antoniem, ki je v finalu zahodne konference prepričljivo izločil Memphis s 4 : 0 v zmagah.

LeBron ponovno čez 30 točk

Košarkarji iz Floride v konferenčnem finalu zagotovo niso pričakovali tako trdovratnega upora tekmecev iz Indianapolisa, na koncu pa so njihov odpor zlomili šele v sedmi tekmi. Najboljši mož na današnjem dvoboju v American Airlines Areni v Miamiju je bil najkoristnejši igralec (MVP) rednega dela letošnje sezone LeBron James, ki je dosegel 32 točk, medtem ko je njegov soigralec Dwyane Wayne 21 točkam dodal še devet skokov. Pri gostih je Roy Hibbert dosegel 18 točk, David West 14 in George Hill 13.

Miami se bo v velikem finalu pomeril s San Antoniem, ki je do zdaj štirikrat osvojil najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu. Teksaška ekipa je zadnjič v finalu nastopila leta 2007, ko je zanesljivo s 4 : 0 v zmagah premagala Cleveland, za katerega je tedaj igral zdaj ključni mož Vročice – LeBron James.

Deli s prijatelji