ATP MASTERS

Miami: Bedene ugnal Beckerja, na vrsti je Seppi

Objavljeno 22. marec 2013 10.16 | Posodobljeno 22. marec 2013 10.16 | Piše: STA, R. T.

Slovenski teniški igralec je v 1. krogu ATP-mastersa v Miamiju premagal Nemca Benjamina Beckerja.

Bedene je presenetil Kavčiča

MIAMI – Aljaž Bedene je uspešno začel teniški masters serije ATP v Miamiju z nagradnim skladom 4,2 milijona dolarjev. V uvodnem krogu je ponoči gladko s 6 : 4, 6 : 3 premagal Nemca Benjamina Beckerja ter se uvrstil v nadaljevanje turnirja. V 2. krogu se bo pomeril s 16. nosilcem Italijanom Andreasom Seppijem, ki je bil v prvem krogu prost.

23-letni Bedene, 77. igralec sveta, je prvič v karieri zmagal na katerem od največjih mastersov. 31-letni Becker, na teniški lestvici zaseda 85. mesto, je proti Slovencu izgubil po 77 minutah igre. Ljubljančana v drugem krogu čaka igralec iz prve dvajseterice; s Seppijem se bo meril prvič.

Bedene je serviral devet asov, naredil le eno dvojno napako in osvojil 79 odstotkov točk na prvi servis, od 11 priložnosti pa je petkrat odvzel servis nasprotniku. »Vesel sem, ker sem zmagal že v dveh nizih, v drugem krogu pa bom moral dvigniti raven igre,« je prek twitterja sporočil Bedene.

Na turnirju igra v posamični konkurenci še en Slovenec, Grega Žemlja, ki bo danes v drugem krogu igral z Nemcem Florianom Meyerjem. V dvojicah bo nastopila Katarina Srebotnik v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo. V 1. krogu se bo slovensko-ruska naveza pomerila s slovaško-tajvansko kombinacijo Janette Husarova in Hao-Ching Chan.
 

Deli s prijatelji