DIRKA PO SLOVENIJI

Mezgecu etapna zmaga v Ljubljani in skupno vodstvo

Objavljeno 16. junij 2017 17.33 | Posodobljeno 16. junij 2017 17.34 | Piše: STA, Mo. S.

Drugo mesto na današnji etapi je osvojil Italijan Roberto Ferrari iz ekipe Emiratov, tretje pa Avstralec Mark Renshaw.

Luka Mezgec.

LJUBLJANA – Luka Mezgec (Orica) je zmagovalec 170 km dolge druge etape kolesarske dirke po Sloveniji s startom v ljubljanskem Tivolijem in ciljem na Slovenski cesti pred Namo. Z bonifikacijami je nekdanji gorski kolesar prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.                                        

Etapo je zaznamovala sedmerica ubežnikov, med katerimi je bil tudi Slovenec Gorazd Per (Adria Mobil), največja prednost ubežne skupine pa je znašala pet minut. Na koncu je v begu ostala četverica s Perom, ki je dobil leteči cilj v Grosupljem. Glavnina jo je 15 kilometrov pred ciljem ujela in o zmagovalcu bi moral odločati sprint glavnine v centru Ljubljane, ki pa so ga v finišu na izredno spolzki cesti preprečili številni padci.

Mezgec je etapo tako dobil s samostojnim napadom na zadnjih 700 oziroma 800 metrih. Drugo mesto na današnji etapi je osvojil Italijan Roberto Ferrari iz ekipe Emiratov, tretje pa Avstralec Mark Renshaw.

V soboto bo na sporedu bržkone odločilna tretja etapa med Celjem in Roglo, končnega zmagovalca 24. dirke po Sloveniji pa bo po napovedih dal zaključni vzpon.

Deli s prijatelji