PORAZ

Matić stopil v bran celjski mladosti

Objavljeno 20. oktober 2012 12.19 | Posodobljeno 20. oktober 2012 12.19 | Piše: Marko Uršič

Celjski rokometaši v ligi prvakov v Romuniji porušili neslaven klubski rekord.

Tudi Nemanja Zelenović je v Romuniji preživel težko uro in pol (foto: EHF).

KONSTANCA – Kot da bi v Romuniji videli vampirskega grofa Drakulo. Tako prestrašeni so delovali rokometaši Celja Pivovarne Laško v četrtem krogu lige prvakov proti Constanti. Poraz s 17 : 22 (5 : 10) je logična posledica obupne igre, le 37-odstotne uspešnosti pri strelih, 18 izgubljenih žog, bledomehke obrambe in 19 obramb Mihaia Popescuja na domačih vratih. Slovenski podprvaki so prvi zadetek iz igre dosegli šele po 15 minutah in 38 sekundah, padel je tudi neslaven klubski rekord po najmanj zadetkih ob polčasu; prej sezona 2008/09 v Zagrebu (6). S tem neuspehom in ob drugih izidih, Sävehof je premagal Atlético, so si Celjani zmanjšali možnosti za osvojitev četrtega mesta v skupini B in za uvrstitev v osmino finala.

Razočaranje po obupni predstavi v Romuniji je bilo vidno, izjemno zanimiva pa je izjava trenerja Vladana Matića. »Za poraz sem kriv jaz! Vso odgovornost prevzemam nase. Ne bi bila sramota izgubiti, a na takšen način je. Imeli smo toliko izgubljenih žog oziroma tehničnih napak in igrali katastrofalno v napadu, kjer smo z neizdelanimi streli razbranili njihovega vratarja. Kriv sem, ker so moji igralci streljali polvisoko, ker niso znali prenesti žoge v napad, ker so imeli nikakršno realizacijo, in žal več v tem trenutku ne morem reči. Izjemno sem jezen, sram me je. To je velik korak nazaj, namesto da bi napredovali, gremo spet nazaj. Na koncu imamo še odličen rezultat glede na to, kako smo igrali,« sta po tekmi iz srbskega stratega lila razočaranje in jeza.

Kot oče igralcem

V hodnikih celjske dvorane Zlatorog je bilo že pred časom slišati, da je trener malo izkušenim celjskim rokometnim fantom kot oče. To je med vrsticami razvidno tudi iz njegovih besed po tekmi, saj vso odgovornost prevzema nase in poskuša obvarovati igralce. Dan po dvoboju smo Matića poklicali, ko se je celjska ekipa še vračala domov, in še vedno je bil skrajno razočaran. »To je moja odgovornost, moja ekipa, moje ogledalo. Pokazali smo napačno sliko, treba bo delati, da popravimo to. Neverjetno. Zdaj bo potrebna dolga analiza. Kaj je bilo narobe? Če bi vedel, bi to takoj spremenil,« se je spraševal Matić. Zdaj je v ligi prvakov na vrsti premor, 17. in 21. novembra (najprej v Zlatorogu) pa se bodo Celjani merili z evropskim prvakom Kielom. Težje ne bi moglo biti.

Švedi ugnali Balića in soigralce

V 4. krogu rokometne lige prvakov so bili v skupinah s slovenskima udeležencema doseženi naslednji izidi – skupina B: Sävehof – Atlético Madrid 35 : 30, Veszprem – Kiel 31 : 30, Constanta – Celje Pivovarna Laško 22 : 17. Lestvica: Veszprem 8 točk, Kiel 6, Sävehof 4, Atlético Madrid, Celje Pivovarna Laško in Constanta po 2; skupina C: Gorenje – Bjerringbro-Silkeborg 31 : 23, Metalurg – Sankt Peterburg (danes), Chambéry – Vive Targi Kielce (jutri). Lestvica: Vive Targi Kielce in Metalurg (oba tekma manj) po 6 točk, Gorenje 4, Bjerringbro-Silkeborg in Sankt Peterburg (–1) po 2, Chambéry (–1) 0.

Deli s prijatelji