TRENER

Matić: Odhajam z dvignjeno glavo

Objavljeno 12. december 2013 17.19 | Posodobljeno 12. december 2013 17.21 | Piše: Marko Uršič

Upravni odbor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je razrešil ves strokovni štab prvega moštva.

Vladana Matića je odnesel niz porazov proti Gorenju. Foto: Leon Vidic/Delo

Savinja je razburkana, v knežjem mestu so rokometni veljaki dvignili meč in presekali gordijski vozel. Vladan Matić po odločitvi upravnega odbora ni več glavni trener Celja Pivovarne Laško, oditi morajo tudi njegovi sodelavci iz strokovnega štaba Dejan Perić, pomočnik Stanko Anderluh in trener vratarjev Herman Wirth. Ni treba posebno filozofirati, kaj je krivo za prekinitev sodelovanja. Celjani niso osvojili državnega naslova vse od leta 2010, prejšnji teden so v ligaškem delu še desetič zapored, kar doma, izgubili proti gorečemu tekmecu Gorenju. Velenjčani imajo na lestvici tri točke prednosti, naslov sicer še ni v njihovih rokah, a tendenca porazov je vodstvu rokometnega ponosa iz Zlatoroga narekovala odločno posredovanje. Posebno na zadnji tekmi proti tekmecu iz Šaleške doline je presenetljiv tudi dokaj mlačen odziv igralcev nekdanjega evropskega klubskega prvaka. Še posebno zaradi tega, ker so rokometašem pred sezono plače varčevalno znižali za 30 odstotkov, z uspehi na igrišču pa bi si lahko povrnili, če se pošalimo, odtujeni denar.

Ničesar ne bi menjal

»Vsem se lahko le zahvalim za čudoviti dve leti in pol, ki sem ju preživel tukaj, saj sem nekaj sebe vgradil v del zgodovine tega kluba. Ponosen sem na svoje delo, da mi je s klubskim direktorjem Romanom Pungartnikom uspelo dvigniti nov rod celjskih rokometašev in ker smo klub tako rekoč dvignili iz pepela. Klub ima lepo prihodnost in Celju Pivovarni Laško želim vse najboljše, da v tej sezoni osvoji naslov prvaka in da v Evropi pride čim dlje. Naše poti se razhajajo, ampak tako je v poklicnem športu. Malo zgoraj, malo spodaj. Takšen je trenerski posel in tu ni nikakršnih zamer. Odhajam dvignjene glave, to je to,« je Matić včeraj za uvod strnil doživeto celjsko zgodbo. Srbski strokovnjak je bil tudi odločen ob vprašanju, ali bi v moštvu kaj zamenjal oziroma spremenil odnos. »Nič ne bi menjal. To so zlati fantje, ki si zaslužijo vso podporo, upam, da jo bodo dobili. Dajejo tisto, kar zmorejo v nekem trenutku,« je nadaljeval. Zavrnil je tudi pomisleke, da je bil premil z njimi, v Zlatorogovih hodnikih je bilo namreč slišati, da je trener malo izkušenim celjskim rokometnim fantom kot oče. »Menim, da si ne zaslužijo, da bi bili strožji proti njim, ker toliko dajejo,« je končal trener, ki je v Celju sicer osvojil pokalni lovoriki, pogodbo pa je imel do 2015. Iz neuradnih krogov v savinjski prestolnici je tudi slišati, da je rokometni klub v hudi finančni krizi in da Matiću dolgujejo celo šest plač. Zdaj že nekdanji trener CPL bo kot selektor s pomočjo celjske legende Perića januarja vodil srbsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu na Danskem.

Pungartnik in Perić včeraj žal nista bila dosegljiva za izjavi, je pa celjske rokometaše na četrtfinalni pokalni tekmi z Istrabenzom plini Izolo vodil Branko Tamše, ki je na čelu stroke mladinskega moštva. Nekdanji prvi strateg Velenja je tudi eden od kandidatov za Matićevega naslednika.

Deli s prijatelji