TRIATLONKA

Mateja Šimic druga v Ukrajini

Objavljeno 25. maj 2014 16.26 | Posodobljeno 25. maj 2014 16.27 | Piše: D. P., STA

»Prvič sem tu in res sem uživala v tekmi in celotnem vzdušju. Ljudje so zelo prijazni, organizacija je bila na zelo visoki ravni.«

Mateja Šimic se je izkazala.

DNIPROPETROVSK – Najboljša slovenska tekmovalka v triatlonu Mateja Šimic je na tekmi evropskega pokala v ukrajinskem Dnipropetrovsku osvojila drugo mesto in z odličnim nastopom prislužila nekaj novih točk v razvrstitvi Mednarodne triatlonske zveze ITU.

21 sekund za zmagovalko

Iz vode je Šimičeva prišla – skupaj s kasnejšo zmagovalko – nekaj sekund za vodilnimi, nato pa razliko izničila na kolesu in po hitrem prehodu zadnji del preizkušnje začela kot prva. Domačinka Julija Jelistratova, udeleženka poletnih olimpijskih iger v Pekingu in Londonu, je bila v kolesarskem delu premočna in tekmo končala 21 sekund pred slovensko tekmovalko. Tretja je bila še ena Ukrajinka Oleksandra Stepanenko.

»Tekmovati v Ukrajini je bilo enkratno doživetje. Prvič sem tu in res sem uživala v tekmi in celotnem vzdušju. Ljudje so zelo prijazni, organizacija je bila na zelo visoki ravni. Hvala Ukrajincem, organizatorjem, ukrajinski zvezi in evropski triatlonski zvezi. To tekmo si bom zagotovo zapomnila za vse življenje. To je lepota športa,« je bila po tekmi v izjavi za slovensko triatlonsko zvezo navdušena Šimičeva.

Deli s prijatelji