VRNITEV

Martina Hingis dvakrat zmagovalka Wimbledona

Objavljeno 12. julij 2015 22.58 | Posodobljeno 12. julij 2015 22.58 | Piše: STA, S. U.

Štiriintridesetletna Hingisova je zmagovalka petih posamičnih turnirjev za grand slam, še sedemkrat pa je zaigrala v finalu.

WIMBLEDON – Švicarska teniška igralka Martina Hingis, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, je na grand slam turnirju v Wimbledonu osvojila dva naslova. V soboto je zmagala v konkurenci ženskih dvojic, zadnji dan turnirja pa je bila najboljša še v mešanih parih.

Zanimivo je, da je Hingisova oba naslova osvojila s partnerjema iz Indije, najprej s Sanio Mirzo, nato pa še z Leandrom Paesom. Veliko lažje je do zmage prišla v mešanih parih, kjer sta v vsega 41 minutah ugnala avstrijsko-madžarsko navezo Alexander Peya-Timea Babos s 6 : 1, 6 : 1. V soboto je premagala ruski par Jekaterina Makarova-Jelena Vesnina s 5 : 7, 7 : 6 in 7 : 5.

Štiriintridesetletna Hingisova je zmagovalka petih posamičnih turnirjev za grand slam, še sedemkrat pa je zaigrala v finalu. Trikrat je osvojila Melbourne ter po enkrat Wimbledon in US Open. V Parizu je dvakrat igrala v finalu. Na vrhu svetovne računalniške lestvice je bila 209 tednov, leta 2002 v starosti dvaindvajset let pa zaradi poškodb vezi prekinila športno pot. V teniško karavano se je vrnila 2006, a le za krajši čas, saj je naslednje leto napovedala konec kariere po tem, ko je bila na turnirju v Wimbledonu pozitivna na testu za kokain.

Deli s prijatelji