PLEZANJE

Markovičeva in Kruder končala že v polfinalu

Objavljeno 26. avgust 2012 19.01 | Posodobljeno 26. avgust 2012 19.01 | Piše: P. J., STA

Najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva v Münchnu ne bo branila lanske zmage.

Mina Markovič.

MÜNCHEN – Zadnja tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Münchnu se ni v celoti razpletla v skladu s slovenskimi željami. Mina Markovič in Jernej Kruder sta svoje nastope končala že v polfinalu na osmem in devetem mestu ter ostala tik pod pragom finala, kamor se uvrsti šest najboljših v vsaki od konkurenc.

Najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva tako v Münchnu ne bo dobila priložnosti braniti lanske zmage. Markovičeva je hkrati ostala tudi brez teoretičnih možnosti za kolajno v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

»Mini so zaradi napačne sodnikove interpretacije štartne pozicije dosodili en poskus preveč in je zato ostala na osmem mestu ter zunaj finala. Na sodniško odločitev smo se pritožili, vendar neuspešno. Zaradi enega poskusa preveč je brez finala ostal tudi Kruder. Začetniška napaka, zdrsnil je namreč na štartni poziciji, je bila posledica trenutka nezbranosti, čeprav je nato z lahkoto prišel do vrha smeri,« je po tekmi sporočil selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon.

Preostali trije Slovenci, brata Klemen in Jure Bečan ter Mateja Hokraut, so nastope končali že v sobotnih kvalifikacijah. Pred svetovnim prvenstvom v športnem plezanju, ki bo od 12. do 16. septembra v Parizu, najboljšo slovensko športno plezalko čaka še nastop na tekmovanju rockmaster v italijanskem Arcu.

Deli s prijatelji