KANADSKA

Markovičeva in Bečan v finalu

Objavljeno 02. junij 2012 12.54 | Posodobljeno 02. junij 2012 12.54 | Piše: D. P., STA

Vail sicer gosti predzadnjo tekmo svetovnega pokala v balvanih.

Mina Markovič

VAIL – V kvalifikacijah pete tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v balvanih sta se v ameriškem Vailu v polfinale uvrstila Mina Markovič z 10. in Klemen Bečan z 18. mestom, za Jerneja Kruderja je bila želena dvajseterica predaleč – končal je na 25. mestu.

Kruder predčasno končal

»V polfinale sta se uvrstila Klemen z 18. in Mina z 10. mestom. Do točk je prišel tudi Jernej, vendar je 25. mesto slaba tolažba za njegovo trenutno pripravljenost. Potem ko sta mu bila prva dva kvalifikacijska balvana, ki sta tudi najboljšim predstavljala težave, precej lahka, se mu je zataknilo v tretjem, kjer je opravil preveč poizkusov ter očitno preutrujen nadaljeval v četrtem in petem balvanu. V vseh treh je padel z vrha in tako predčasno končal tekmovanje,« je po koncu kvalifikacij ocenil nastope selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Simon Margon.

Najboljši Kanadčan ...

Najboljša Slovenka Mina Markovič se je uvrstila v svoj peti letošnji polfinale, Bečan pa se je letos sploh prvič prebil v polfinale na tekmah svetovnega pokala v balvanih. Markovičeva se je na štirih od skupno petih tekem kot edina Slovenka uvrstila v finale ter dvakrat stopila na zmagovalni oder. Najboljši v kvalifikacijah so bili Kanadčan Sean McColl, ki je vseh pet smeri preplezal v prvem poskusu, ter Avstrijca Jakob Schubert in Kilian Fischhuber.

... in Kanadčanka

Med ženskami je najbolje plezala domačinka Alex Johnson, kot druga v kvalifikacijah se je v polfinale uvrstila Francozinja Melissa Le Neve, tretja pa je bila Američanka Alex Puccio. Svetovna prvakinja in lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Avstrijka Anna Stöhr je bila četrta. Polfinale bo na sporedu danes ob 18. uri po slovenskem času.

Vail sicer gosti predzadnjo tekmo svetovnega pokala v balvanih. Zadnja, šesta tekma bo konec avgusta v Münchnu.

Deli s prijatelji