ROLAND GARROS

Marija Šarapova zmagovalka OP Francije

Objavljeno 07. junij 2014 21.04 | Posodobljeno 07. junij 2014 21.10 | Piše: STA, Mo. S.

V finalu je premagala Romunko Simono Halep.

Sreča Marije Šarapove.

PARIZ – Marija Šarapova je zmagovalka odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Ruska teniška igralka, sicer sedma nosilka, je v današnjem velikem finalu drugega turnirja za grand slam v sezoni premagala četrto nosilko Romunko Simono Halep v treh nizih 6 : 4, 6 : 7 (5) in 6 : 4.

Halepova je v polfinalu Roland Garrosa s 6 : 2 in 7 : 6 (4) premagala Nemko Andreo Petković, Šarapova pa je bila s 4 : 6, 7 : 5 in 6 : 2 boljša od Kanadčanke Eugenie Bouchard. Šarapova se je uvrstila v svoj tretji zaporedni finale, leta 2012 je slavila, lani pa je izgubila proti Sereni Williams, Halepova pa se pred letošnjim Parizom na turnirjih velike četverice še nikoli ni prebila više od četrtfinala. Na letošnjem Roland Garrosu je bila zelo prepričljiva in do finala ni oddala niza.

Zmagovalko prevzela čustva

»To je bil zanesljivo najtežji grand slam finale, ki sem ga igrala doslej v karieri, zato bi ob tej priložnosti čestitala Simoni za sijajno igro, ki jo je prikazala. Ne morem verjeti, da sem drugič v karieri osvojila ta turnir. Pred sedmimi leti si zares ne bi mislila, da bom prav v Parizu osvojila svoj drugi naslov na istem grand slamu. To je uresničitev mojih sanj. V tem trenutku so me povsem prevzela čustva, zato res ne vem, kaj bi lahko še povedala,« je bila takoj po turnirju vzhičena zmagovalka. V zvezi s »peklenskim« vzdušjem na tribunah pa je dolgonoga 27-letna sibirska lepotica dejala, da je bilo na tribunah veliko Romunov, tudi Rusi so bili, a navijali so precej bolj tiho, ter požela nov aplavz.

Halepova si želi še več

Dvaindvajsetletna Halepova, s svojimi 168 centimetri višine za kar 20 centimetrov nižja od Šarapove, je že z uspehom proti Petkovićevi na novo spisala zgodovino romunskega tenisa, potem ko je postala prva Romunka po 34 letih, ki je igrala v finalu turnirja za grand slam. »To je bil moj prvi grand slam finale. V tem trenutku je zelo težko, a vsekakor si jih želim še več. Ta je bil vsekakor zelo poseben in se mi bo vtisnil v spomin za vse življenje. Marija, si velika šampionka in vsekakor zaslužiš ta naslov, želim ti vse najlepše in srečo v življenju. Za mano je neverjeten turnir, še posebej pa sem vesela sijajne podpore s tribun, zato bi se rada zahvalila vsem Romunom, tako tistim, ki so me spremljali doma, kot tudi vam, ki ste me bodrili s tribun, ste neverjetni,« je bila kljub porazu vesela romunska igralka.

Zmagovalca pri posameznikih bo prinesel nedeljski finale, v katerem bosta prekrižala loparja prvi in drugi nosilec, branilec naslova Španec Rafael Nadal in Srb Novak Đoković.

Deli s prijatelji